Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 - 385 54 24

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Goedkoopste kunstgras 

Steeds meer Nederlanders zijn van plan om kunstgras te kopen. Niet zo vreemd, want dit alternatief voor het echte werk kent tal van voordelen. Het blijft het hele jaar door groen. Het vergt weinig onderhoud. Zo zijn er nog wel meer voordelen te noemen. Voor kwalitatief goed én goedkoop kunstgras moet je bij Kunstgrasnet.nl zijn.

Voor goedkoop kunstgras ben je bij Kunstgrasnet.nl aan het juiste adres. Kunstgrasnet.nl combineert hoogwaardige kwaliteit in combinatie met de scherpste prijzen en mooie kortingen. Je vindt bij ons een keur aan verschillende soorten kunstgras, zodat er voor ieder wat wils is. En wees gerust: er zit geen addertje onder het gras. Ons kunstgras is écht zo voordelig! We hebben diverse soorten goedkoop kunstgras in ons assortiment. Kunstgrasnet.nl is de goedkoopste leverancier van kunstgras in Nederland, met prijzen vanaf slechts € 9,95 per m2!

Waardoor is ons kunstgras zo voordelig?

Het zal opgevallen zijn dat al ons kunstgras, dus nog los gezien van het kunstgras uit de speciale budget-categorie, wel erg voordelig geprijsd is. De vraag hoe dit mogelijk is krijgen we regelmatig gesteld en we geven hier graag inzicht in. De lage prijzen zeggen namelijk niets over de kwaliteit van ons kunstgras. Als kunstgrasspecialist uit Genemuiden zitten we eenvoudigweg dicht bij het vuur. Ons kunstgras wordt op een steenworp afstand geproduceerd en we kopen het bovendien in grote hoeveelheden in. Dit biedt ons een mooi inkoopvoordeel, waardoor we de prijzen laag kunnen houden. We zijn immers van mening dat een goede kunstgrasmat voor ieders budget verkrijgbaar zou moeten zijn. Ben je op zoek naar een speciale kunstgras aanbieding? Ook die hebben we bij Kunstgrasnet regelmatig. Bovendien bieden wij ook kunstgras restanten aan voor een extra lage prijs.

Vooroordelen over budget kunstgras

‘Voor een beperkt budget kunstgras kopen? Dat moet je niet doen. Dat is gegarandeerd lelijk.’ Deze woorden hoor je regelmatig in de buurt. In sommige gevallen zullen ze zeker waar zijn. Er zijn verhalen bekend, waarin de rollen goedkoop kunstgras in niets op echt gras lijken. Of erger: dat de ondergrond na verloop van tijd zichtbaar werd. Bij Kunstgrasnet.nl is dit echter niet het geval. Onze modellen zijn van de hoogste kwaliteit, waardoor ze in niets van echt gras te onderscheiden zijn. Dus ook in het geval van onze budget kunstgras. Geen zorgen!

Goedkoop kunstgras kopen

Goedkoop kunstgras zorgt ervoor dat jouw tuin of balkon altijd een mooi groen uiterlijk heeft. Ook kun je jouw dakterras of terras een mooier uiterlijk geven met goedkoop kunstgras. Het kunstgras is makkelijk aan te leggen en heeft weinig tot geen onderhoud nodig.

Waar je voor een normale grasmat altijd bezig moet zijn met sproeien en maaien hoef je dat bij kunstgras niet te doen. Je buren hebben in de winter misschien een kleurloze grasmat die er niet fraai uitziet, jij schittert daarentegen met een mooie groene mat. Bovendien is het uitermate geschikt voor kinderen als speelgras kunstgras. Nooit meer groene knieën en altijd een zachte landing: ideaal!

Voldoende keus in budget kunstgras

Zelfs wanneer u specifiek kiest voor een artificieel grastapijt uit ons budget kunstgras-assortiment, heeft u nog meer dan genoeg keuze. U bent zeker niet beperkt tot één soort goedkoop kunstgras, maar kunt kiezen uit verschillende modellen. Op een schaal van één tot vijf waarderen we deze soorten budget kunstgras als het aankomt op echtheid en zachtheid. Zo scoort het goedkoopste model op beide onderdelen een twee uit vijf. Door (onder meer) naar deze eigenschappen te kijken kunt u de verschillende soorten budget kunstgras goed met elkaar vergelijken.

Budget kunstgras; de voordelige oplossing voor jouw tuin!

Niet alleen voor het mooie groene uiterlijk is goedkoop kunstgras, of grastapijt, een goede oplossing. Het heeft ook een praktische eigenschap. Goedkoop kunstgras zorgt voor een veilige speelomgeving voor jonge kinderen. Het kunstgras heeft een dempende werking, waardoor een kind altijd zacht terechtkomt na een val. Het is mogelijk om voor extra demping te zorgen met valdemping en het juiste kunstgras instrooizand.

Ook voor volwassenen is de zachte ondergrond erg rustgevend en prettig. In de zomer loop je met gemak met blote voeten over het kunstgras, zonder dat je daar last van krijgt. Daarnaast kan goedkoop kunstgras voor beurzen ook perfect ingezet worden. Ben je op zoek naar kunstgras om op te sporten? Neem dan eens een kijkje bij ons sport kunstgras!

Het verschil tussen grastapijt en kunstgras

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen goedkoop grastapijt en goedkoop kunstgras. Veel aanbieders van kunstgras geven hier een makkelijk antwoord op, namelijk “er is geen verschil”. Deels klopt dat ook, kunstgras en grastapijt zijn min of meer hetzelfde. In onze ogen is er echter een verschil.

Dat verschil zit hem in de vezels van goedkoop kunstgras en goedkoop grastapijt. Kunstgras bevat meerdere soorten vezels, die verschillen in lengte en kleur, terwijl grastapijten daarentegen vaak meer een graskleurig tapijt zijn dat enigszins dezelfde structuur heeft als gras. Kunstgras lijkt daardoor meer op echt gras dan grastapijten.

Wat is het verschil tussen goedkoop en duurder kunstgras?

Maar wat is dan het verschil tussen goedkoop kunstgras en iets duurder kunstgras? Kunstgras kan op veel verschillende manieren worden gemaakt. Logischerwijs zorgt dat er ook voor dat er een verschil in prijs kan ontstaan. Sommige soorten kunstgras hebben de C-shape techniek die ervoor zorgt dat de vezels rechtop blijven staan.

Een andere reden voor het verschil in prijs zit hem in de vezeldichtheid. Het ene kunstgras heeft een veel hogere vezeldichtheid dan het andere waardoor de productiekosten soms hoger uitkomen. Dit verschil is dan ook terig te zien in de prijs van het kunstgras.

Goedkoopste kunstgras zelf leggen

Als goedkoopste oplossing kun je kunstgras zelf leggen. Het aanleggen van kunstgras kan namelijk duur uitvallen, maar door zelf de handen uit de mouwen te steken kun je makkelijk geld besparen. Heb je hulp nodig bij het aanleggen, maar wil je het toch het liefst zelf doen? Bekijk onze leginstructies voor kunstgras om te leren hoe je zelf jouw kunstgras legt! 

Goede service voor goedkoop kunstgras

Natuurlijk is het ook niet zo dat je hoeft in te leveren op de service bij goedkoop kunstgras. Wij leveren snel en bieden een lange garantie op jouw kunstgrasmat. We leggen je bovendien graag uit hoe je je kunstgras moet aanleggen, maar leggen het kunstgras ook net zo graag zelf voor je aan tegen een betaalbare meerprijs. Je kunt op ieder moment contact met ons opnemen: we staan voor je klaar!

De voordelen van goedkoop kunstgras

In Nederland kopen steeds meer huiseigenaren kunstgras. Dat heeft natuurlijk een reden. Het materiaal kent namelijk tal van voordelen. Twijfel je nog tussen bestrating, natuurgras en kunstgras? Dan wil je ongetwijfeld weten welke voordelen de laatstgenoemde optie biedt. Je leest er hieronder meer over.

1. Niet van echt te onderscheiden

In de voorgaande paragrafen hebben we het al een paar keer aangestipt. Veel mensen kopen kunstgras omdat het niet tot nauwelijks van natuurlijk gras te onderscheiden is. Dit komt in de eerste plaats door de kleur. Daarnaast wordt er ook erg gelet op detail. Zo kun je vaak de ‘groeirichting’ van het kunstgras bepalen. Het lijkt dan net alsof het gazon naar de zon toe groeit. Toch is geen enkele variant hetzelfde. Op deze manier koop je altijd kunstgras die écht bij jou en de tuininrichting past. Bovendien is ons kunstgras op rol een uitstekend alternatief voor kunstgrastegels!

2. Altijd groen

In de winter en herfst is het maar een dooie boel in Nederland. De planten in onze tuin verliezen hun kleur of sterven zelfs helemaal af. Dit geldt ook voor natuurgras. Een tuin ziet er dan ook troosteloos uit. Daarnaast loopt het gazon - ook buiten deze seizoenen - het risico op kale plekken, molshopen en onkruid. Wil je het hele jaar rond van een mooie, groene tuin genieten? Dan is het kopen van kunstgras de perfecte keuze. Bij een prima kwaliteit wordt de kleur namelijk niet aangetast door weer en/of activiteit.

3. Minder onderhoud

Een belangrijk voordeel van kunstgras is het onderhoud. Deze is namelijk minimaal. Zo kopen senioren massaal kunstgras, zodat zij - omdat ze moeilijker kunnen tuinieren - wel van hun gazon kunnen genieten. Jongere generaties hebben daarentegen te kampen met tijdgebrek. Ook voor deze groep is het kopen van kunstgras dus een perfecte oplossing. Dit alternatief bespaart je namelijk ontzettend veel tijd. Zo is het niet nodig om:

 • Onkruid te verwijderen; 
 • Het gazon te bemesten; 
 • Het gazon te besproeien; 
 • Het gazon te maaien.

Mede hierdoor is ons kunstgras ook uitermate geschikt als kunstgras sportveld.

4. Besparing op lange termijn

Het kopen van kunstgras is een kostbare investering. Dat zullen wij - als aanbieder - niet ontkennen. Gelukkig weten wij uit ervaring dat het er ook één is, die zich in verloop van tijd zal terugbetalen. Hoe, vraag je je misschien af? Het is redelijk simpel. Per jaar besproeien wij in Nederland de tuin met gemiddeld 1.300 liter water. Dat is redelijk veel. Daar komen de kosten voor bemesting en bestrijding weer bovenop. Met de keuze voor kunstgras hoef je niets van dit alles nog te gebruiken. Zo bespaar je jaarlijks veel geld.

Budget kunstgras kopen: waar moet je op letten?

Wanneer je van plan bent om goedkoop kunstgras te kopen, zijn enkele zaken van belang om rekening mee te houden. Allereerst dien je een keuze te maken uit het uitgebreide aanbod. Goedkoop kunstgras is namelijk verkrijgbaar in vele verschillende soorten. Bedenk op welke manier het kunstgras gebruikt gaat worden. Spelen kinderen of de hond continu in de tuin? Kies dan voor een extra sterke kwaliteit kunstgras. Dient de tuin voornamelijk voor de sier? Dan kan het wellicht af met een nóg voordeligere mat.

Verder bestel je goedkoop kunstgras bestellen in verschillende lengtes. Je kunt zich voorstellen dat langer gras makkelijker buigt en daardoor zachter aanvoelt. Daarentegen is het ook iets duurder. Bovendien heb je ook nog de keuze uit diverse kleuren, wanneer je goedkoop kunstgras wilt kopen. Het ene soort kunstgras is felgroen, terwijl het andere bijvoorbeeld ook donkerdere accenten bevat. Dit maakt dat het lijkt alsof het gras net gemaaid is, waardoor het vaak nog realistischer oogt.

Verschillende soorten goedkoop kunstgras

Kunstgras wordt voor tal van doeleinden gebruikt. Voor de sport. Voor het gazon. Voor speelvelden. Er worden - door de gebruikers - dan ook veel eisen aan het product gesteld. Om iedereen hierin te voorzien zijn er verschillende varianten ontwikkeld. Het is belangrijk om hier - bij het kopen van goedkoop kunstgras - rekening mee te houden. Je heeft de keuze uit:

Siergazon

Nederlandse huishoudens kopen relatief vaak kunstgras voor het gazon. Dit wordt in de volksmond ook wel een siergazon genoemd. Deze variant kenmerkt zich door zijn vrij hoge dichtheid aan vezels. Dit betekent dat de sprieten dicht bij elkaar staan. Ideaal voor de tuin, want op deze manier ziet het kunstgras er mooi vol uit. Een bijkomend voordeel is dat deze variant maar weinig onderhoud nodig heeft. Het kopen van kunstgras is hiermee wel heel verleidelijk!

Speelgazon

De meeste mensen houden niet van stilzitten. Ze willen bewegen, spelen, sporten. Voor deze groep is er een speciale variant kunstgras op de markt gebracht. Dit wordt speelgazon genoemd. In tegenstelling tot het siergazon kan dit zonder zorgen betreden worden. Het zal namelijk niet snel plat komen te liggen. Hiervoor zijn de vezels namelijk te sterk. Het is dan ook niet vreemd dat veel ouders het kopen van dit kunstgras voor kinderen overwegen.

Kunstgras voor dieren

Het kopen van kunstgras moet natuurlijk ook in het voordeel zijn van huisdieren. Feit is echter dat zij de neiging hebben om overal aan te likken, kauwen en snuffelen. Dit mag geen gevaar voor hun gezondheid opleveren. De vezels moeten dan ook 100% veilig zijn. Dit controleer je door te letten op de Europese normen. Voldoet het product aan de EN 71-3 NEN-norm? Dan koop je deze variant van kunstgras veilig en zonder zorgen.

Heb je huisdieren en overweeg je kunstgras te kopen? Dan is ook de reiniging ervan een erg belangrijk punt. Het gazon mag namelijk geen urine vasthouden. Een goede drainage is dus van levensbelang. Daarnaast is het mogelijk om biologisch afbreekbare middelen voor de reiniging van het kunstgras kopen. Hiermee ga je makkelijk en snel de geur van urine tegen.

Kunstgras voor sport

Iemand die op een professioneel niveau sport uitoefent, stelt hoge eisen aan zijn of haar ondergrond. Dit kan namelijk het verschil betekenen tussen succes en een mislukking. De meeste sportclubs kopen daarom kunstgras dat specifiek voor hun sport ontwikkeld is. Zo heeft FIFA een kwaliteitslabel in het leven geroepen om slidings mogelijk te maken. In het geval van hockey speelt men echter op zogenoemde watervelden. Er blijft dan een klein laagje water op het te kopen kunstgras staan. Bovendien is het veld blauw van kleur.

Hoe bestel je goedkoop kunstgras online?

Wil jij het goedkoopste kunstgras online bestellen? Dat kan eenvoudig via onze webshop. Onderstaand hebben wij onze goedkoopste kunstgrassen voor je toegevoegd. Om deze goedkope soorten kunstgras op rol te bestellen volg je de onderstaande stappen:

 1. Meet op hoeveel m2 kunstgras jij nodig hebt.
 2. Selecteer hieronder het type kunstgras dat jij wilt bestellen.
 3. Vul de lengte en de breedte in en bereken de prijs. 
 4. Voeg het product toe in de winkelwagen en reken direct online af.

De verschillende soorten kunstgras verschillen van elkaar door onder andere de kleur, echtheid en zachtheid. Wil je eerst kijken of het kunstgras wel echt is wat jij ervan verwacht? Graag dan gratis een staal aan van het kunstgras dat jij op het oog hebt.

4 Producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kunstgras Ibiza
  BUDGET
  Prijs elders: € 23,95
  € 16,95
  per m²
  Kunstgras Ibiza
 2. Kunstgras Trendy
  BUDGET
  Prijs elders: € 25,95
  € 18,95
  per m²
  Kunstgras Trendy
 3. London New 1
  NEW
  Prijs elders: € 27,95
  € 19,95
  per m²
  Kunstgras London new
 4. Kunstgras Decor 2
  LANCEERACTIE
  Prijs elders: € 29,95
  € 23,95
  per m²
  Kunstgras Decor
4 Producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren