Ben jij op zoek naar de perfecte ondergrond om op te sporten? Dan ben je bij het sportgras van Kunstgrasnet op de juiste plek. Ons kunstgras is geschikt voor verschillende sporten. Het is slijtvast, duurzaam en biedt bovendien uitstekende demping. En zeg nou zelf: nooit meer maaien en bij elk weertype kunnen sporten, zónder het gras te beschadigen; dat wil toch iedereen?

7 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kunstgras Playgrass 1
  € 24,95
  € 19,95
  per m²
  Poolhoogte
  24 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 2. Kunstgras Chill 2.0 |   Product van het Jaar | Best Deal
  20% KORTING
  € 33,95
  € 25,95
  per m²
  Poolhoogte
  30 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 3. Kunstgras All Play 4
  € 32,95
  € 27,95
  per m²
  Poolhoogte
  12 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 4. Kunstgras Sportland
  Nieuw
  € 38,95
  € 29,95
  per m²
  Poolhoogte
  24 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 5. Kunstgras X-treme B1
  Certificaat brandwerendheid
  € 39,95
  € 29,95
  per m²
  Poolhoogte
  30 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 6. Kunstgras Balcony 1
  BALKONTOPPER
  € 38,95
  € 29,95
  per m²
  Poolhoogte
  22 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 7. Kunstgras Golf New
  NEW
  € 64,95
  € 49,95
  per m²
  Poolhoogte
  14 mm
  Zachtheid
  Echtheid

7 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kunstgras voor sportvelden

Kunstgras sportvelden zijn een populaire keuze geworden. Je vindt ze van amateur velden tot professionele speelvelden. Dat is niet gek, want kunstgras is uitermate geschikt om op te sporten! Kunstgras wordt ook veel als ondergrond gebruik voor kinderspeelplaatsen en trapveldjes. Met kunstgras heb je veel minder onderhoud aan de velden en kunnen wedstrijden vaker doorgaan!

Kunstgras tuin advies

Wat maakt kunstgras goed voor sportvelden?

Kunstgrasvelden zijn speciaal ontwikkeld en getest door TNO voor de consumentenmarkt. Het kunstgras voor sportvelden, de ondergrond en het soort zand zijn speciaal op de wensen van de consument afgestemd. Kunstgrasnet biedt sport kunstgras van diverse hoogtes, om zo geschikte velden te kunnen bieden voor verschillende sporten.

Wat maakt kunstgras goed voor sport? Het belangrijkste element is de duurzaamheid: kunstgras voor sport moet intensief gebruik kunnen hebben. Daarnaast zijn kunstgras sportvelden iets fijner dan kunstgras.

Wil je hier meer over weten? We hebben een blog opgesteld over de opbouw en eisen van kunstgrasvelden voor sport.

Voetbal en andere balsporten

Voetbal en andere balsporten zijn bewegingsintensieve sporten, en voor het kunstgras betekent dat het dit zware gebruik aan moet kunnen. De grassoorten van Kunstgrasnet, zoals Playgrass en All Play zijn daar uitermate geschikt voor. Deze hebben diverse poolhoogten, wat unieke uitstralingen oplevert.

Verder lezen: de voordelen van voetballen op kunstgras

Golf

Bij golf denk je waarschijnlijk aan een spelletje op een strakke, perfecte gemaaide grasmat. Tegenwoordig worden ook steeds vaker op kunstgras golf gespeeld. Sport kunstgras kan, vergeleken met natuurgras, namelijk enorm schelen in de onderhoudskosten. Waar een kunstgras sportveld vroeger de kwaliteit van een golfbaan verslechterde is dat tegenwoordig niet meer het geval. Doordat onze Golf New kunstgras een hele hoge dichtheid heeft per m² kan een bal heel makkelijk rollen en wijkt hij niet van zijn baan.

Fitness

Niet alleen voor balsporten, maar ook voor fitness zijn kunstgras sportvelden ideaal. Mensen gebruiken steeds vaker fitnessapparaten voor thuis, zodat zij niet meer naar de sportschool hoeven. Op zich een goed idee, maar dan wil je wel dat je een zachte ondergrond hebt om al je oefeningen uit te voeren. Onze kunstgras sportvelden zijn perfect te gebruiken voor dit doel. De demping zorgt ervoor dat jij onbezorgd je oefeningen kunt doen, zonder dat je vervelende blessures krijgt.

Zelf aanleggen of aan laten leggen?

Kunstgras aanbrengen is niet heel lastig. Dankzij onze instructies (met handige video!) is het zelf leggen van kunstgras heel goed mogelijk! Heb je liever dat een expert het kunstgras voor je legt? Dan kun je ook door ons het kunstgras laten leggen!

Wat moet je mee bestellen?

Wat je precies mee moet bestellen voor sportveld kunstgras, hangt af van waar het veld ligt. Als het een buitenveld is, dan raden we aan om het volgende mee te bestellen:

 1. Een stabilisatiedoek
 2. Een harde kunstgras bezem
 3. Kunstgras haken
 4. Overweeg ook drainagematten of valdemping.

Als het veld binnen ligt, dan is het niet mogelijk om het kunstgras vast te zetten met kunstgras haken. In dat geval is kunstgraslijm de beste optie. 

Twijfel je over deze producten, of is iets onduidelijk? We helpen graag met advies op maat, neem daarvoor contact met ons op.

Onderhoud van kunstgras

Het onderhoud van sport kunstgras is belangrijk, omdat het intensief gebruikt wordt. Het onderhoud is gelukkig een stuk makkelijker dan echt gras! We hebben hier een paar korte tips, en we hebben een blog uitgewerkt om je verder te helpen.

 • Borstel regelmatig met een harde kunstgras bezem zodat het mooi rechtop blijft staan. Verwijder hiermee ook bladeren, takken, en zaden die in de tuin vallen.
 • Leg een stabilisatiedoek onder het kunstgras aan zodat onkruid moeilijk kan wortelen in het zand onder het veld.
 • Overweeg een jaarlijkse uitgebreide onderhoudsbeurt aan het kunstgras, zodat het nog langer meegaat.

Verder lezen: tips voor het onderhouden van kunstgras.

Gratis stalen aanvragen!

Bij kunstgrasnet hebben we een ruim aanbod aan kunstgras. Weet je niet zeker welke soort kunstgras het beste is voor jouw sportveld? Vraag dan onze gratis kunstgras stalen aan. Dat kun je hier doen:

Kunstgras stalen aanvragen
Gratis stalen aanvragen

 

 

Persoonlijk advies

We helpen je graag verder met advies op maat. Wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem contact met ons op, of vul het formulier in op onze adviespagina om advies op maat te ontvangen!