Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 - 385 54 24

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Grastapijt

Wie wil er nou niet een schitterend groen gazon? Toch is onderhoud voor veel mensen een groot struikelblok om gras in de tuin te leggen. In de zomer om de twee dagen de tuin om te sproeien, of te maaien. Niemand wordt er echt gelukkig van. Om ervoor te zorgen dat deze drempel wordt weggenomen is grastapijt een ideale oplossing. Grastapijt heeft nauwelijks onderhoud nodig en kan makkelijk en snel worden aangelegd. Zodra het erin ligt kun je vanuit je luie stoel genieten van een onderhoudsvrij gazon. 

Grastapijt kopen

Grastapijt heeft veel voordelen. Zoals je al heb begrepen hoef je niet meer de tuin in om uren bezig te zijn met onderhoud. Zodra de mat ligt geniet jij van het schitterende groen. Grastapijt is tegenwoordig moeilijk meer van echt te onderscheiden, waardoor je ook zeker weet dat jouw groene gazon net lijkt op een echte grasmat. Een ander voordeel van grastapijt is dat kinderen een veilige omgeving hebben om in te spelen. Als kinderen vallen zorgt grastapijt ervoor dat er geen blessures ontstaan. Je hoeft dus al niet om te kijken naar onderhoud én je geen zorgen te maken over spelende kinderen. Daarbij komt dan ook nog eens dat grastapijt ervoor zorgt dat je spieren en gewrichten goed gedempt worden als je erop loopt. Grastapijt is zo zacht en fijn dat je veel minder snel een blessure, of een pijntje krijgt. Je kunt grastapijt dus aanleggen in je tuin, of op je balkon en je kunt zorgeloos genieten.

Verschil grastapijt en kunstgras

We krijgen veel vragen over het verschil tussen grastapijt en kunstgras. Eigenlijk zullen veel aanbieders hetzelfde zeggen, namelijk dat er geen verschil tussen de twee zit. Echter maken wij bij kunstgrasnet wel een klein beetje onderscheid. Grastapijten zijn namelijk vaak iets voordeliger en van iets mindere kwaliteit, omdat ze één vezelsoort hebben die wordt gebruikt. Kunstgras heeft daarentegen meerdere soorten vezels die ook verschillen in lengte een kleur. Hierdoor lijkt het kunstgras nog meer op echt gras. Uiteindelijk bieden we bij kunstgrasnet altijd topkwaliteit, of het nou grastapijt, of kunstgras is. Grastapijten zijn ook overal aan te leggen, net als kunstgras. Denk aan grastapijt op het terras, of grastapijt voor beurzen en evenementen. Onze blog over het verschil tussen kunstgras en grastapijt leert je meer!

Grastapijt kopen bij Kunstgrasnet

Kunstgrasnet biedt grastapijt makkelijk en snel voor in je tuin, of op het balkon. Maar ook een grastapijt sportveld, of budget grastapijt is makkelijk te bestellen bij kunstgrasnet. Onze grote voorraad grastapijt op rol zorgt ervoor dat we altijd tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden en dat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Ben je op zoek naar een kunstgras aanbieding? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze bezorgers zorgen ervoor dat je makkelijk en snel bij hen kunt pinnen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon veilig betalen in onze webshop. Onze brede assortiment grastapijt zorgt ervoor dat er voor iedere wens iets bij zit. 

Grastapijt aanleggen

We kunnen ons voorstellen dat je opziet tegen het aanleggen van een nieuw stuk grastapijt. Het kan een hele klus zijn die je ook niet wilt afraffelen. Om je te helpen hebben we leginstructies opgesteld die jou helpen om in 10 stappen een strak kunstgras gazon aan te leggen. Echter zijn we ons ervan bewust dat deze leginstructies niet hoeven te betekenen dat iedereen grastapijt zomaar even aanlegt. Daarom hebben we bij kunstgrasnet kundige mensen in dienst die het kunstgras graag voor jou aanleggen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken of alles er helemaal strak in komt te liggen, of dat je bepaalde kunstgras accessoires mist. Onze vakkundige mensen zorgen ervoor dat jij je nergens druk over hoeft te maken.

Veelgestelde vragen over grastapijt

Hieronder een aantal veelgestelde vragen over grastapijt.

Lijkt grastapijt op echt gras?

Door de vooruitgang in technologie lijkt vrijwel elk grastapijt tegenwoordig op echt gras (met als logische uitzondering de gekleurde kunstgras soorten). Zeker de kunstgrassoorten voor de siertuin (langere graspol) en de luxere soorten zijn niet of nauwelijks van echt te onderscheiden. Dit komt omdat bij deze soorten het uiterlijk de allerhoogste prioriteit heeft. Kunstgras gemaakt voor sport heeft stevigheid juist weer als hoogste prioriteit, maar tegenwoordig lijken ook deze soorten op echt gras.

Hoe stevig is grastapijt?

Grastapijt is heel sterk en kan prima tegen intensief gebruik. Wel hebben we speciale soorten grastapijt voor gebruik op sportvelden en speeltuinen. Dit grastapijt heeft een extra harde vezel en wordt ingestrooid waardoor het niet alleen stevig blijft, maar ook bij intensief gebruik goed rechtop blijft staan.

Kan ik een zwembad op het grastapijt zetten, ook voor langere tijd?

Ja, dit is zeker mogelijk! Ons grastapijt voor in de tuin is hier uitermate geschikt voor. Het is stevig en kan tegen een stootje. Langdurige belasting is ook mogelijk.

Het is geen enkel probleem om voor een langere periode een zwembad(je) op het grastapijt te laten staan. De grastapijt mat zal niet, zoals echt gras, gaan verkleuren. Ook eventueel water is geen probleem, en ook chloor in het zwembadwater zal het grastapijt niet verkleuren. Omdat het grastapijt mooi blijft kan je het zwembad verplaatsen of verwijderen zonder dat later zichtbaar was waar het heeft gestaan.

Nadat u het zwembad verwijderd heeft moet je alleen even de graspolen overeind borstelen, want deze zullen door het gewicht van het zwembad omlaag geduwd zijn.

Is grastapijt kleurvast?

Ja, grastapijt is kleurvast en verkleurt in principe niet, ook niet van bijvoorbeeld zwembadwater. Grastapijt is UV bestendig en kan dus goed tegen zonlicht. Het gras zal niet verkleuren en kan tegen de meest zware weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en zon. Of u nu een traditioneel groene of een gekleurde grasmat hebt; wanneer u uw grastapijt goed onderhoudt, behoudt het grastapijt zijn natuurlijke kleur en uitstraling.

Wij leveren bij onze meeste grastapijt soorten een UV-garantie.

Waar kan grastapijt toegepast worden?

Grastapijt kan op verschillende plekken gelegd worden. Denk aan een tuin, sportveld, speelveld, onder een speeltoestel, onder of rondom zwembad, balkon, dakterras, daktuin, of een beursstand. 

Grastapijt kan zonder problemen op heuvels of ander oneffen terrein geplaatst worden. Grastapijt is flexibel en kan in alle vormen gesneden worden. Ook als je een heuvel of een helling in de tuin hebt, is grastapijt geen bezwaar. Je kunt grastapijt eenvoudig zelf aanleggen, maar desgewenst kun je grastapijt ook laten leggen door de professionals van Kunstgrasnet.

14 Producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
14 Producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren