Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 - 385 54 24

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kunstgras kopen: waar moet je aan denken?

Yes, je bent nog maar een paar stappen verwijderd van nooit meer te hoeven grasmaaien! Kunstgras is zoals je wellicht al weet veel onderhoudsvriendelijker dan echt gras. Het is dé uitkomst wanneer je geen zin, tijd of mogelijkheid hebt om je tuin te onderhouden. Of wanneer je gewoonweg geen groene vingers hebt, maar toch van een mooie groene grasmat wilt genieten. Omdat je er jarenlang van gaat genieten is het natuurlijk slim dat je onderzoek doet voordat je overgaat tot het aanschaffen van kunstgras. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je kunstgras gaat kopen? Wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rij!

Spring direct naar een onderwerp:

 1. Welk type kunstgras past bij mij?
 2. De kwaliteit van Kunstgras
 3. Wat bepaald de echtheid van het kunstgras?
 4. Wat bepaald de zachtheid van het kunstgras?
 5. Wat bepaald de prijs van het kunstgras?
 6. Is kunstgras veilig?
 7. Welk kunstgras is geschikt om op te sporten?
 8. Hoe moet je kunstgras onderhouden?
 9. Waar kun je kunstgras kopen?

Welk type kunstgras past bij mij?

Allereerst is het belangrijk om te weten welk kunstgras bij jou en jouw situatie past voordat je überhaupt kunt overgaan tot het kopen van kunstgras. Komt het kunstgras bijvoorbeeld in de tuin te liggen of zoek je een kunstgrasmat voor op het balkon of dakterras? Ook de hoeveelheid kunstgras die je nodig hebt en je beschikbare budget zijn belangrijke factoren voor het vinden van het perfecte kunstgras voor jou.

Om de keuze eenvoudiger te maken hebben we voor elke situatie alvast een voorselectie gemaakt. Hierdoor kun je gemakkelijk zien welk kunstgras je het beste in je
tuin, op je balkon of dakterras kunt leggen. 

De kwaliteit van Kunstgras

Waarschijnlijk is de prijs voor jou een belangrijk punt bij de aankoop van kunstgras. Als je al wat rond hebt gekeken weet je dat er veel verschillende soorten zijn en de prijzen voor kunstgras erg van elkaar kunnen verschillen. Wellicht vraag je jezelf af waar dat dan aan ligt? De prijsverschillen worden voornamelijk bepaald door het verschil in kwaliteit. Met het verschil in kwaliteit bedoelen we de materialen die gebruikt worden voor de productie van het gras. Je wilt natuurlijk niet dat wanneer je je mooie kunstgras hebt gelegd, het er na verloop van tijd slecht uitziet omdat het helemaal verkleurd of platgelopen is. Bij de kwalitatief betere soorten kunstgras wordt dit door gebruik van betere materialen en technieken voorkomen. 

Wat bepaald de echtheid van het kunstgras?

De echtheid van het kunstgras wordt met name door technologische ontwikkelingen bepaald. Deze technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat het kunstgras een meer realistische en natuurlijke uitstraling krijgt. De beste soorten zijn al nauwelijks van echt gras te onderscheiden! Sommige soorten hebben de speciale C-shape techniek waardoor de sprieten beter blijven staan. Wanneer je over het kunstgras loopt zorgt de C-shape techniek er namelijk voor dat de platgelopen grassprieten automatisch zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt. Zo blijft het kunstgras er altijd netjes en realistisch uitzien!

Wat bepaald de zachtheid van het kunstgras?

De zachtheid van het kunstgras wordt bepaald door de combinatie van de hoogte en dichtheid van de grassprieten. Wanneer het kunstgras dikker is ingeweven zorgt dit ervoor dat het zachter aanvoelt. Naast dat het zachter aanvoelt zorgt het er ook voor dat het kunstgras veerkrachtiger is en er realistischer uitziet. Voor kunstgras dat dikker is ingeweven en langere sprieten heeft is natuurlijk wel meer materiaal nodig. Dat zie je ook terug in de prijs. De beste kunstgrasmatten zijn daarom erg veerkrachtig, realistisch en zacht. Heerlijk om met blote voeten over te lopen dus! 

Wat bepaald de prijs van het kunstgras?

Er zijn veel verschillende soorten kunstgras op de markt. Hierdoor kan de prijs van kunstgras ook sterk variëren. Dit prijsverschil heeft, zoals gezegd, met name te maken met het verschil in kwaliteit van de kunstgrasmatten en of je op zoek bent naar realistisch kunstgras of niet. Wanneer je op zoek bent naar realistisch kunstgras zal dit er automatisch voor zorgen dat je goedkope kunstgrassoorten direct kan afstrepen. De echtheid en de zachtheid van de vezels bepalen namelijk ook de prijs van het kunstgras omdat hier meer materiaal voor nodig is.

Kosten

 

Zo bereken je de prijs voor jouw kunstgras

De prijs van kunstgras wordt bepaald door het type kunstgras en de oppervlakte waar je het wilt leggen. Wanneer je de ideale kunstgrasmat voor jouw situatie hebt gekozen moet je het benodigde oppervlakte bestellen. De totale prijs wordt dan automatisch voor je berekend. Maar hoeveel vierkante meters heb je eigenlijk nodig? En waar moet je nog meer op letten?

 

Oppervlakte bepalen

Geen tuin is hetzelfde. Gelukkig is een kunstgrasmat flexibel en kan het zonder enig probleem op een helling gelegd en in iedere vorm gesneden worden. Wel zorgen ronde vormen of hellingen er voor dat je meer vierkante meters oppervlakte nodig hebt. Houd hier dus rekening mee tijdens het bestellen van je kunstgras.

 

Accessoires

Naast de daadwerkelijke kunstgrasmat zijn bepaalde accessoires handig. Zo is een kunstgrasbezem erg handig om de sprieten weer mooi overeind te borstelen. Ook als je valdemping of een stabilisatiedoek wilt, zal je dat moeten meenemen in de totaalprijs. En ga je het kunstgras zelf leggen? Dan moet je ook denken aan accessoires zoals haken. Hiermee kun je het kunstgras goed vastzetten zodat deze er altijd netjes uitziet.

 

Het kunstgras is aangeschaft, wie gaat het leggen?

Als je de juiste kunstgrasmat hebt gekozen en besteld, leveren we het binnen één week bij je thuis. Maar wie gaat het kunstgras eigenlijk leggen?

 

Kunstgras zelf leggen of laten leggen?

Het leggen van een kunstgrasmat werkt nagenoeg hetzelfde als het leggen van tapijt. Als je dat kan, kan je met onze uitgebreide leginstructies eenvoudig zelf kunstgras leggen. Je vindt hier een lijst met benodigdheden, een stappenplan en een handige video om je het legproces uit te leggen.

 

 

Heb je glooiingen of lastige hoeken in je tuin of balkon/terras en wil je zeker weten dat het goed ligt? Dan kan je er ook voor kiezen om het kunstgras door ons te laten leggen. Restmateriaal en afval nemen wij altijd weer mee zodat je direct kunt genieten van je nieuwe kunstgrasmat. Tenzij je van het restafval zelf iets creatiefs van wil maken natuurlijk!

 

De ondergrond

De ideale ondergrond voor kunstgras is een zandbed van 4 à 5 cm dik. Is dit niet mogelijk? Geen nood: kunstgras kan op vele soorten ondergrond gelegd worden en met een stabilisatiedoek valt veel op te lossen. Kunstgras kan bijvoorbeeld ook goed op tegels gelegd worden. Let er dan wel op dat regen goed weg kan lopen en dat de tegels netjes liggen en niet uitsteken. Wil je zeker weten dat je na verloop van tijd geen tegelrandjes in je kunstgras ziet staan, dan raden we je aan om drainagematten te gebruiken. Dus, wanneer de ondergrond van jouw tuin niet geschikt is om kunstgras op te leggen dan moet dit vooraf hersteld worden. Houd deze extra kosten in je achterhoofd zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Is Kunstgras veilig?

Wij krijgen vaak de vraag of kunstgras veilig is, en met al de ophef in het nieuws snappen we dat. Gelukkig is het iets waar je je bij Kunstgrasnet nooit zorgen om hoeft te maken. De diverse soorten kunstgras zijn veelvuldig getest. Daarbij is ons kunstgras vrij van rubbergranulaat, het element waar alle berichtgeving over ging. Je kunt dus met een gerust hart genieten van het kunstgras van Kunstgrasnet.

 

Is kunstgras veilig voor kinderen?

Ja, al onze kunstgrassoorten zijn getest op schadelijke stoffen en er zitten geen losse onderdelen aan die kinderen in hun mond kunnen stoppen. Je kinderen kunnen dus gewoon veilig op ons kunstgras spelen! De negatieve berichtgeving waarin gezegd werd dat kunstgras onveilig is ging over de zwarte rubberkorrels (granulaat) dat tussen de sprieten van kunstgras zit. De kunstgrasmatten die je bij ons koopt, bevatten géén rubbergranulaat en hebben een veiligheidscertificaat gekregen van het onafhankelijke onderzoeksinstituut TÜV. Het kunstgras is daarbij net zo veilig voor kinderen bevonden als speelgoed. Daarnaast is het ook nog eens brandveilig. De egale en zachte vezels zorgen tot slot voor een perfecte demping bij een valpartij, waardoor het aantal tranen tot een minimum beperkt blijft!

 

Is kunstgras geschikt voor honden en katten?

Ook voor honden en katten zijn onze kunstgrasmatten zeer geschikt. Kunstgras kan het spelen van honden en katten met gemak aan. Honden hebben namelijk heel snel door dat graven op kunstgras geen zin heeft. Zelfs als ze dit toch doen, lijdt het kunstgras er niet onder. Ze kunnen er lekker op rollen en het kunstgras is zacht voor hun pootjes. Een bijkomend voordeel is dat jouw huisdier niet al te vies zal worden van het rondrennen en rollen op het kunstgras. En je hond of kat van het gras afhouden omdat het nat is is met kunstgras dan ook verleden tijd! Het beschadigt namelijk niet extra wanneer het nat is, zoals bij echt gras wel het geval is. Daarnaast heb je voor kunstgras natuurlijk geen zaaiperiode, dus ook hier hoef je geen rekening mee te houden.

 

Is kunstgras slecht voor konijnen?

Nee in principe niet. Konijnen en andere knaagdieren kunnen, eventueel onder toezicht, goed over kunstgras lopen. Het kunstgras is zacht en zal prettig aanvoelen onder hun pootjes. Dus vindt jouw konijn het fantastisch om als een dolle over het gras heen te hollen, springen of gewoon lekker te liggen? Dan is kunstgras voor jouw konijn helemaal niet slecht! Maar heb je een knaagdier dat vaak aan dingen knaagt? Dan is kunstgras permanent onder de konijnenren niet geschikt omdat je konijn misschien het plastic binnen kan krijgen wanneer hij of zij eraan begint te knagen. 

Welk kunstgras is geschikt om op te sporten?

Wil je jouw tuin of balkon sportproof maken voor je kinderen? Dan is het wellicht verstandig om te kiezen voor sportgras in plaats van voor ‘normaal’ kunstgras. Sportgras is namelijk fijner en iets langer. Toch heeft het wel de uitstraling van echt gras. Daardoor is het een ideaal product voor intensief gebruik. Kunstgrasvelden zijn kindvriendelijk en veilig om op te spelen. Sterker nog, ze worden veel gebruikt als ondergrond voor kinderspeelplaatsen en trapveldjes. Pak dus gerust een voetbal en geniet van je sportgras!

Hoe moet je kunstgras onderhouden?

Maaien, sproeien en inzaaien zijn met kunstgras verleden tijd. Voor een extra mooie look kun je het kunstgras opborstelen en de bladeren verwijderen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

De nieuwste generaties kunstgras hebben het instrooizand vervangen door speciale garen die heel natuurlijk in het kunstgras zijn verweven. Hierdoor blijven de sprietjes mooi overeind staan. Ook het schoonmaken van het kunstgras is heel onderhoudsvriendelijk. Zo kun je drankvlekken of ontlasting van huisdieren gewoon met een simpel sopje schoonmaken. Je hebt dus vrijwel geen onderhoud aan kunstgras. En het is ook nog eens mooi meegenomen dat je 8-20 jaar UV-garantie krijgt! Super fijn als je jarenlang alleen maar gewoon lekker wilt genieten van een mooie, groene tuin!

Waar kun je kunstgras kopen?

Goed, je hebt besloten dat je kunstgras wilt kopen. Maar waar koop je dat eigenlijk? Gelukkig leven we in een tijd dat je zelf niet meer op pad hoeft, je kunt het namelijk heel gemakkelijk en veilig online bestellen. Geen gesjouw meer, want het wordt ook nog eens thuis bij je afgeleverd. Natuurlijk wil je zeker weten dat je goed zit met je kunstgraskeuze. Wij raden je daarom altijd aan om een aantal soorten met elkaar te vergelijken door gratis kunstgrasstalen aan te vragen. Als je de kwaliteit van onze kunstgrasmatten ziet en voelt, raak je direct overtuigd en kun je de juiste keuze maken! Voor verdere vragen of advies omtrent het kiezen of kopen van kunstgras kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.