Het aanleggen en onderhouden van kunstgras doe je in de meeste gevallen eenvoudig zelf , maar met behulp van onze verschillende kunstgrasaccessoires maak je het jezelf nóg iets makkelijker. Bovendien creëer je met onze accessoires dé perfecte ondergrond voor jouw kunstgrasmat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze kunstgrasaccessoires hieronder!

9 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kunstgras accessoires

Kunstgras accessoires zijn er in vele soorten en maten. De accessoires kunnen je helpen bij het juist aanleggen van het kunstgras, maar bijvoorbeeld ook met het creëren van de juiste ondergrond of het onderhouden van het kunstgras. Bij Kunstgrasnet vindt u verschillende accessoires die elk op hun eigen manier bijdragen aan de perfecte kunstgrasmat.

Kunstgras accessoires voor het leggen van kunstgras

Kunstgras is in de meeste gevallen eenvoudig zelf te leggen. Helemaal met onze leginstructies voor het aanleggen van kunstgras wordt het leggen vaak een fluitje van een cent. Om het kunstgras op de juiste manier aan te leggen, kun je gebruikmaken van verschillende kunstgras accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze kunstgras haken, kunstgrastape of kunstgras kit voor het vastmaken van het kunstgras. Moet het kunstgras nog op maat worden gesneden om het perfect te laten passen? Geen probleem, met ons kunstgrasmes snijd je het kunstgras eenvoudig op de maat die jij wilt.

Een optimale ondergrond met kunstgras accessoires

Bij het aanleggen van kunstgras, is een goede ondergrond van groot belang. Helaas heeft niet iedere ondergrond van nature de juiste kenmerken van een goede kunstgras ondergrond. Voor het voorkomen van eventuele problemen met de ondergrond in de toekomst, kun je gelukkig gebruikmaken van meerdere kunstgras accessoires. 

Om de ondergrond zo stevig mogelijk te maken, is stabilisatiedoek een essentieel kunstgras accessoire. Bovendien zorg je er met het stabilisatiedoek ook nog eens voor dat onkruid in jouw kunstgras geen kans krijgt. 

Ga je het kunstgras in de tuin als speelveld voor de kinderen plaatsen? Dan is het een goed idee om kunstgras valdemping onder de kunstgrasmat te leggen. De valdemping zorgt ervoor dat kinderen bij eventuele vallen een zachte landing maken, waardoor je de kinderen met een gerust hart op het kunstgras kunt laten spelen.

Ook de afwatering is bij het aanleggen van kunstgras een belangrijk punt. Wanneer het kunstgras op een niet-waterdoorlatende ondergrond wordt gelegd, kunnen er na een fikse regenbui grote plassen op het kunstgras ontstaan. Gelukkig is ook dit met een van onze accessoires te voorkomen: de drainagematten. Kunstgras drainagematten zorgen ervoor dat het water dat op het kunstgras terechtkomt, op de juiste manier wordt afgevoerd. Bovendien werkt het ook eventuele tegelvoegen weg, waardoor er een egale ondergrond ontstaat.

Accessoires voor het onderhouden van uw kunstgras

Kunstgras kent een groot aantal voordelen. Eén van de grootste voordelen is het weinige werk dat je aan een kunstgrasmat hebt. Ga maar na: nooit meer grasmaaien, nooit meer sproeien, nooit meer zaaien en tóch heb je het hele jaar door een mooi groene grasmat. Echter, om het kunstgras er echt mooi uit te laten zien, is het aan te raden om een aantal keren per jaar het nodige onderhoud te plegen. Door regelmatig takjes, bladeren en ander vuil van het kunstgras te verwijderen, zorg je ervoor dat het gras er optimaal uit blijft zien. Ook hiervoor hebben we een kunstras accessoire beschikbaar. Het verwijderen van dit vuil doe je namelijk het beste met onze kunstgras bezem. De bezem heeft speciaal ontwikkelde harde vezels, waarmee u bladeren en takjes in een handomdraai van het kunstgras veegt. Is het kunstgras door veel gebruik plat gaan liggen. Dan borstel je het met de kunstgras bezem eenvoudig op.

Kunstgras accessoires bestellen

Kunstgras accessoires zijn van groot belang. Bij het leggen van het kunstgras, het onderhouden van het gras en het aanleggen van de ondergrond, zijn de juiste kunstgras accessoires onmisbaar. Bestel je kunstgras bij Kunstgrasnet? Dan geven wij tijdens de bestelling aan welke accessoires in jouw situatie het meest geschikt zijn, zodat je die meteen mee kunt bestellen. Bestel je de accessoires toch liever los of achteraf? Ook dat is geen enkel probleem. Met ons grote aanbod aan verschillende accessoires is er altijd wel een product dat jou en jouw kunstgrasmat verder kan helpen.