Kunstgras in de tuin

Geniet het hele jaar door van een perfect groen gazon met het kunstgras van Kunstgrasnet. Ons kunstgras voor in de tuin biedt een onderhoudsarme oplossing, waardoor je niet langer tijd hoeft te besteden aan het maaien, bemesten of sproeien van jouw gazon. En het mooie is: je kiest uit een groot aantal verschillende soorten, waardoor er altijd wel eentje tussenzit die perfect is voor jouw tuin!

13 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. All Season Kunstgras | Nieuwste Innovatie
  Meest Natuurlijk
  € 54,95
  € 44,95
  per m²
  Poolhoogte
  35 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 2. Kunstgras Chill 2.0 |   Product van het Jaar | Best Deal
  20% KORTING
  € 33,95
  € 25,95
  per m²
  Poolhoogte
  30 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 3. Kunstgras Discovery 2
  KINDER KUNSTGRAS
  € 42,95
  € 32,95
  per m²
  Poolhoogte
  37 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 4. Kunstgras Naturel 2.0 | Natuurlijk kunstgras
  20% KORTING
  € 47,45
  € 37,95
  per m²
  Poolhoogte
  40 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 5. Kunstgras Excellence | Product van het Jaar
  25% KORTING
  € 53,25
  € 39,95
  per m²
  Poolhoogte
  48 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 6. Kunstgras Real 2
  Best Deal
  € 46,95
  € 35,95
  per m²
  Poolhoogte
  45 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 7. Kunstgras Impress - C-shape 2
  HIGH END
  € 59,95
  € 47,95
  per m²
  Poolhoogte
  52 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 8. Kunstgras Palma 2
  20% KORTING
  € 37,45
  € 29,95
  per m²
  Poolhoogte
  30 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 9. Kunstgras Sensation
  New 2023
  € 49,95
  € 38,95
  per m²
  Poolhoogte
  38 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 10. Kunstgras Fresh New 2
  PREMIUM
  € 49,95
  € 39,95
  per m²
  Poolhoogte
  47
  Zachtheid
  Echtheid
 11. Kunstgras Relax New 5
  € 53,95
  € 42,95
  per m²
  Poolhoogte
  45 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 12. Kunstgras Lounge Plus 2
  € 37,95
  € 32,95
  per m²
  Poolhoogte
  35 mm
  Zachtheid
  Echtheid
 13. Kunstgras Magnefique 2
  Best Deal
  € 57,95
  € 46,95
  per m²
  Poolhoogte
  50 mm
  Zachtheid
  Echtheid

13 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Denk je er over na om kunstgras in de tuin te nemen? Bij Kunstgrasnet bieden wij de beste kunstgrassen voor in een tuin, tegen de laagste prijzen. Om aan elke behoefte te voldoen hebben wij veel zachte en realistische kunstgrassen in ons assortiment, zodat het kunstgras niet te onderscheiden is van echt gras.

Waarom kunstgras in de tuin?

Natuurlijk gras vergt veel onderhoud en verzorging, waardoor kunstgras in de tuin voor veel mensen een goede keuze is. Ongeacht de grootte van de tuin, is kunstgras een geschikte oplossing als vervanger van echt gras of tegels.

De voordelen van kunstgras in een tuin

Kunstgras in de tuin biedt een aantal voor de hand liggende voordelen, maar ook voordelen waar niet vaak over wordt nagedacht. De voordelen van kunstgras zijn:

 • Voor het onderhouden en groen houden van kunstgras zijn geen meststoffen of pesticiden nodig.
 • Kunstgras zorgt ervoor dat het water goed kan weglopen, waardoor het grondwaterpeil beter blijft. Dit in tegenstelling tot tegels, die met name in steden regelmatig voor wateroverlast zorgen.
 • Kunstgras in de tuin bespaart tijd, omdat het niet nodig is om het kunstgras te maaien.
 • Met kunstgras in de tuin geniet je het hele jaar door van een prachtige groene tuin, ongeacht het seizoen.
 • Het is niet nodig om kunstgras te bewateren, maaien of te bemesten. Daardoor is het een kosteneffectieve optie is op de lange termijn.

Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan het gevoel, de geur en de uitstraling van natuurlijk gras, biedt kunstgras een handige, duurzame en milieuvriendelijke optie voor mensen die een goed onderhouden tuin willen hebben zonder al het onderhoud. Ook is het een goede vervanging van tegels, zodat het water goed kan weglopen na een flinke regenbui.

Waar moet je op letten bij kunstgras in de tuin?

De ondergrond van het kunstgras

Voor kunstgras in de tuin is aarde of zand prima opties als ondergrond. Houd er rekening mee dat het goed is om dit vooraf te egaliseren, zodat de grond overal gelijk is. We hebben een blog geschreven over de beste ondergrond voor kunstgras.

Kunstgras leggen of laten leggen

Je kunt er voor kiezen om je nieuwe kunstgrasmat door ons te laten leggen, maar voor de handige tuinier/klusser is het gelukkig niet moeilijk om kunstgras zelf te leggen. Daar hebben we instructies voor geschreven en een handige video voor gemaakt, bekijk hiervoor onze leginstructies. Hieronder zijn een paar punten om over na te denken bij het maken van deze keuze.

Hoe lang duurt het leggen van kunstgras in de tuin?

Het leggen van één standaard kunstgras rol van 10 bij 4 meter op een rechthoekig veld kost ongeveer 2 uur tijd. Wanneer er ook grondwerk uitgevoerd moet worden, loopt dat al gauw op tot 6 uur. Bij grondwerk valt te denken aan het egaal maken van de ondergrond, het verwijderen van tegels of echt gras of het vervangen van de grond.

Ook het op maat snijden van kunstgras en het eventueel lijmen kost vanzelfsprekend extra tijd. Daardoor is het aan te raden om in ieder geval een dagdeel tot een dag (afhankelijk van de grootte van de tuin) te reserveren wanneer je zelf het kunstgras legt.

Onderhoud van kunstgras

Wanneer je nieuwe kunstgrastapijt in de tuin ligt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Eén van de grootste voordelen van kunstgras is dat het weinig onderhoud vereist. Het belangrijkste is dat de tuin netjes blijft. Dat kan gelukkig al met een paar simpele tips, die we in een blog verder hebben uitgewerkt. In het kort:

 • Borstel regelmatig met een harde kunstgras bezem zodat het mooi rechtop blijft staan. Verwijder hiermee ook bladeren, takken, en zaden die in de tuin vallen.
 • Leg een stabilisatiedoek onder het kunstgras aan zodat onkruid moeilijk kan wortelen in het zand onder het veld.
 • Overweeg een jaarlijkse uitgebreide onderhoudsbeurt aan het kunstgras, zodat het nog langer meegaat.

Wij hebben alle tips voor het onderhoud uitgewerkt in dit artikel: tips voor het onderhouden van kunstgras.

Wat moet je mee bestellen?

Wanneer je kunstgras in de tuin gaat leggen, is het raadzaam om de volgende producten mee te bestellen:

 1. Een stabilisatiedoek.
 2. Een harde kunstgras bezem.
 3. Kunstgras haken (wanneer de ondergrond aarde of zand is).
 4. Overweeg ook drainagematten of valdemping.

Kunstgras op beton in de tuin leggen

Komt het kunstgras op tegels of beton te liggen? Dan kun je het kunstgras niet vast zetten met kunstgras haken. In dat geval is kunstgraslijm de beste optie. 

Verschillende breedtes kunstgras

Ons kunstgras bestel je in elke gewenste grootte, de rollen worden geleverd met een lengte van 2 of 4 meter. Het is dus altijd mogelijk om een rol met een lengte van 2 meter en een breedte van 3 meter te bestellen.

Kunstgras 3 meter breed  Kunstgras 4 meter breed Kunstgras 5 meter breed

Veelgestelde vragen

Wat kost kunstgras in de tuin?

De kosten voor kunstgras in de tuin verschillen tussen € 16,95 per m² en € 39,95 per m². De exacte kosten voor het leggen van kunstgras in de tuin hangt af een aantal factoren, bijvoorbeeld of je het zelf gaat leggen of door ons laat leggen. De kwaliteit van het kunstgras is natuurlijk ook een factor. Al ons kunstgras is van goede kwaliteit, maar een hogere prijs betekent dat het kunstgras bijvoorbeeld ‘echter’ aanvoelt, zachter is, en meer ‘sprieten’ per m² heeft. Ook het goedkope kunstgras is dus een uitstekende optie!

Is kunstgras geschikt voor honden en andere (huis)dieren?

Het belangrijkste deel van deze vraag is de veiligheid van een huisdier. In het kort: het ruiken en likken aan kunstgras is niet erg. Kunstgras wordt gemaakt van kunststof, dus het is niet fijn voor een huisdier om het op te eten. Voor kleinere huisdieren zoals knaagdieren kan het kauwen aan kunstgras erg slecht zijn.

Heeft je huisdier kunstgras gegeten? Dan is het goed om contact op te nemen met de dierenarts.

Voor het kunstgras zelf is het geen probleem! Het zal niet verkleuren wanneer jouw huisdier hun behoefte doen op het kunstgras. Daarnaast is dit ook makkelijk op te ruimen. Je kunt meer lezen over (huis)dieren en kunstgras in onze veelgestelde vragen.

Gratis stalen aanvragen

Bij Kunstgrasnet hebben we een ruim aanbod aan kunstgras. Weet je niet zeker welke soort kunstgras het beste is voor jouw tuin? Vraag dan vier gratis kunstgras stalen aan en voel zelf welke kunstgras het meest geschikt is voor jouw behoeften.

Kunstgras stalen aanvragen

Persoonlijk advies

We helpen je graag verder met advies op maat. Wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem contact met ons op, of vul het formulier in om advies op maat te ontvangen.

Kunstgras advies op maat