Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 3855424

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kunstgras in de tuin

12 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kunstgras Palma 2
  € 28,95
  per m²
  Kunstgras Palma

12 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kunstgras is prachtig in de tuin!

Denk je er over na om kunstgras in de tuin te nemen? Het verschil tussen kunstgras en natuurgras is tegenwoordig nauwelijks meer te zien! Voortuin of achtertuin, Kunstgrasnet helpt je graag bij het maken van de keuze! Kunstgras heeft verschillende voordelen die je in onze blog kunt terug lezen. We hebben hieronder een aantal tips voor je. 

Daarnaast hebben we ook een kunstgras gids opgesteld om je van A tot Z te helpen. Wil je liever met een expert spreken? We helpen je graag met advies op maat! Neem daarvoor contact met ons op.

Kunstgras tuin advies

 

Kunstgras in de tuin: hier moet je op letten

De ondergrond van het kunstgras

Voor kunstgras in de tuin is aarde of zand prima opties als ondergrond. Houd er rekening mee dat het goed is om dit vooraf te egaliseren, zodat de grond overal gelijk is. We hebben een blog geschreven over de beste ondergrond voor kunstgras.

Kunstgras leggen of laten leggen

Je kunt er voor kiezen om je nieuwe kunstgrasmat door ons te laten leggen, maar voor de handige tuinier/klusser is het gelukkig niet moeilijk om kunstgras zelf te leggen. Daar hebben we instructies voor geschreven en een handige video voor gemaakt, bekijk hiervoor onze leginstructies. Hieronder zijn een paar punten om over na te denken bij het maken van deze keuze.

Hoe lang duurt het leggen van kunstgras in de tuin?

Hoe lang je bezig bent met het plaatsen van een kunstgrasveld in de tuin hangt natuurlijk af van hoe groot het veld is. Het leggen van één standaard rol kunstgras van 10 bij 4 meter op een rechthoekig veld levert ongeveer 2 uur aan werk op. 

Als het grondwerk nog gedaan moet worden, wat betekent dat de ondergrond egaal gemaakt moet worden en dergelijke, dan loopt dit al gauw op tot 6 uur. Daarbij komt ook dat niet alle tuinen precies op deze manier verdeeld zijn. Als dat het geval is, dan zul je moeten snijden en lijmen, waardoor de tijd verder oploopt.

Onderhoud van kunstgras

Wanneer je nieuwe kunstgrastapijt in de tuin ligt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Eén van de grootste voordelen van kunstgras is dat het weinig onderhoud vereist. Het belangrijkste is dat de tuin netjes blijft. Dat kan gelukkig al met een paar simpele tips, die we in een blog verder hebben uitgewerkt. In het kort:

 • Borstel regelmatig met een harde kunstgras bezem zodat het mooi rechtop blijft staan. Verwijder hiermee ook bladeren, takken, en zaden die in de tuin vallen.
 • Leg een stabilisatiedoek onder het kunstgras aan zodat onkruid moeilijk kan wortelen in het zand onder het veld.
 • Overweeg een jaarlijkse uitgebreide onderhoudsbeurt aan het kunstgras, zodat het nog langer meegaat.

Verder lezen: tips voor het onderhouden van kunstgras.

Wat moet je mee bestellen?

Wanneer je kunstgras in de tuin gaat leggen, is het raadzaam om de volgende producten mee te bestellen:

 1. Een stabilisatiedoek.
 2. Een harde kunstgras bezem.
 3. Kunstgras haken (wanneer de ondergrond aarde of zand is).
 4. Overweeg ook drainagematten of valdemping.

Komt het kunstgras op tegels of beton te liggen? Dan kun je het kunstgras niet vast zetten met kunstgras haken. In dat geval is kunstgraslijm de beste optie. 

Twijfel je over deze producten, of is iets onduidelijk? We helpen graag met advies op maat, neem daarvoor contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wat kost kunstgras in de tuin?

De kosten voor kunstgras in de tuin verschillen tussen € 16,95 per m² en € 39,95 per m². De exacte kosten voor het leggen van kunstgras in de tuin hangt af een aantal factoren, bijvoorbeeld of je het zelf gaat leggen of door ons laat leggen. De kwaliteit van het kunstgras is natuurlijk ook een factor. Al ons kunstgras is van goede kwaliteit, maar een hogere prijs betekent dat het kunstgras bijvoorbeeld ‘echter’ aanvoelt, zachter is, en meer ‘sprieten’ per m² heeft. Ook het goedkope kunstgras is dus een uitstekende optie!

Is kunstgras geschikt voor honden en andere (huis)dieren?

Het belangrijkste deel van deze vraag is de veiligheid van een huisdier. In het kort: het ruiken en likken aan kunstgras is niet erg. Kunstgras wordt gemaakt van kunststof, dus het is niet fijn voor een huisdier om het op te eten. Voor kleinere huisdieren zoals knaagdieren kan het kauwen aan kunstgras erg slecht zijn.

Heeft je huisdier kunstgras gegeten? Dan is het goed om contact op te nemen met de dierenarts.

Voor het kunstgras zelf is het geen probleem! Het zal niet verkleuren wanneer jouw huisdier hun behoefte doen op het kunstgras. Daarnaast is dit ook makkelijk op te ruimen. Je kunt meer lezen over (huis)dieren en kunstgras in onze veel gestelde vragen.

Gratis stalen aanvragen!

Bij kunstgrasnet hebben we een ruim aanbod aan kunstgras. Weet je niet zeker welke soort kunstgras het beste is voor jouw tuin? Vraag dan onze gratis kunstgras stalen aan. Dat kun je hier doen:

Persoonlijk advies

We helpen je graag verder met advies op maat. Wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem contact met ons op, of vul het formulier in om advies op maat te ontvangen!