Kunstgras; voordeel voor jou en je tuin

Voordeel voor jou en je tuin

 

In vrijwel iedere tuin en op ieder balkon kan kunstgras voordeel hebben boven traditioneel gras. Of je nu veel zon hebt of juist weinig, een klein balkon of juist een grote tuin, kunstgras is in elke situatie toepasbaar. Omdat iedere tuin anders is en iedereen andere eisen heeft, zetten we de pluspunten van kunstgras op een rijtje. Lees hieronder welke voordelen kunstgras voor jou kan hebben!

Het gemak van kunstgras

Een van de grootste voordelen van kunstgras is het gemak dat het biedt. Het hoeft nooit gemaaid te worden, er hoeft niet gesproeid te worden en ook niet bemest. Dit betekent dat je gewoon van je gazon kan genieten en al die vervelende klusjes verleden tijd zijn! Kunstgras gaat lang mee, bij sommige soorten tot wel 25 jaar. Belangrijk is wel dat het kunstgras op de juiste manier gelegd wordt. Gelukkig is het leggen van kunstgras niet lastig wanneer je de instructies goed volgt.

Is kunstgras voordelig?

Hoewel de initiële kosten van kunstgras wat hoger kunnen liggen dan die van normaal gras zal je er op de lange termijn alleen maar voordelig mee uit zijn. Omdat het niet vervangen hoeft te worden en er vrijwel geen onderhoudskosten zijn, ben je op de lange termijn dus een stuk goedkoper uit!

Is kunstgras veilig?

Veiligheid is een ander voordeel van kunstgras. Een kunstgras gazon is erg zacht, waardoor kinderen of huisdieren onbezorgd kunnen spelen op het gazon. Daarnaast heeft u ook veel minder last van ongedierte en onkruid, wat niet door de grasmat heen kan groeien. Dit zorgt niet alleen voor een mooi, maar ook voor een veilig gazon waar kinderen en huisdieren op kunnen spelen!

Kunstgras vat ook niet snel vlam, waardoor een vonk van de barbecue of een rokende sigarettenpeuk geen probleem is. Op een kunstgras gazon kan het hele gezin dus optimaal genieten.

Altijd een mooie uitstraling

De uitstraling van kunstgras is en blijft altijd mooi. Waar veel mensen nog steeds denken dat kunstgras een onechte uitstraling heeft, bewijzen wij wel degelijk het tegendeel. Er zijn natuurlijk altijd goedkope kunstgrassoorten die er wat minder realistisch uitzien, maar deze soorten hebben vaak een ander doel dan gebruik in een tuin.

Daarnaast zijn er ook veel soorten kwalitatieve kunstgras voor in de tuin verkrijgbaar die niet van echt gras te onderscheiden zijn. En kunstgras is niet alleen mooi bij het liggen, maar blijft jarenlang die mooie uitstraling behouden. Ook wanneer je een unieke kunstgras wil zijn er voldoende opties, wij bieden bijvoorbeeld gekleurd kunstgras aan. Hiermee zorgt u echt voor een uniek grastapijt.

Kies de juiste soort kunstgras

Om optimaal voordeel uit je kunstgras te halen, is het wel van belang dat je de soort kiest die bij jouw situatie past. Voor de één is een natuurgetrouw van belang, voor de ander is de prijs juist bepalend. Of misschien wil je wel een bijzondere kleur? Bedenk van tevoren eerst wat voor jou van belang is zodat je hier bij je keuze rekening mee kan houden. Kunstgras is er in alle soorten en maten en er is veel variatie mogelijk.

Overweeg je kunstgras voor je tuin of balkon, of misschien zelfs een hele andere toepassing zoals binnenshuis of in een showroom? Wil je weten welk voordeel kunstgras voor jou kan hebben of wil je kunstgras bestellen, maar heb je andere vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze kunstgras aanbiedingen.

Wilt u voordat u kunstgras bestelt het liever alvast eens zien? Dan kunt u kosteloos stalen aanvragen om een goede indruk te krijgen van onze producten. 

Stalen aanvragen

Terug naar overzicht >>

Delen: