De voordelen van voetballen op kunstgras

“Balen! De voetbaltraining moet alweer afgelast worden vanwege het weer.” Dit hoor je regelmatig wanneer er op echt gras wordt gevoetbald, maar dat is nergens nodig! Voor voetballiefhebbers biedt een kunstgrasveld de mogelijkheid om op vrijwel elk gewenst moment de sport te beoefenen. Ben je benieuwd welke voordelen het voetballen op kunstgras met zich meebrengt? Wij hebben de vijf grootste voordelen voor het gebruik van kunstgras ten opzichte van echt gras binnen de voetbalsport voor je op een rij gezet.

1. Een kunstgras voetbalveld is hele jaar door groen

Kunstgras wordt regelmatig gebruikt voor sportvelden en dan met namen voetbalvelden. Omdat sportvelden intensief gebruikt worden kan echt gras erg snel slijten, waardoor kale plekken ontstaan. Ook wil echt gras in de zomer zijn mooie groene kleur nog wel eens verruilen voor een uitgedroogd geel veld. Kunstgras blijft juist altijd mooi en is het heel sterk. Hierdoor kan het goed tegen intensief gebruik. Voor sportvelden wordt vaak ook een speciaal soort kunstgras gebruikt dat, dankzij het gebruik van een harde vezel, extra stevig is.

2. Strak speelveld

Bij voetbalvelden van echt gras komt het geregeld voor dat er verschillende molshopen liggen. Wij hebben niets tegen de blinde diertjes, maar op voetbalvelden zijn ze niet heel erg welkom. Ze kunnen namelijk voor flinke blessures zorgen. Met kunstgras heb je dit probleem niet en geniet je altijd van een vlak veld. Daarnaast is met kunstgras altijd de perfecte lengte van de sprieten gegarandeerd. Fijn, want zo komt de snelheid van het spel niet in het geding. De bal wordt namelijk niet afgeremd door te lange grassprieten.

3. Onderhoud? Daar heb je geen kind aan!

Een heel groot voordeel van een kunstgras voetbalveld is toch wel het onderhoud van het kunstgras. In vergelijking met echt gras heeft een kunstgrasmat vrijwel geen onderhoud nodig. Dus zeg maar vaarwel tegen al die uren die je bezig was met grasmaaien. Ook het besproeien van het gras is verleden tijd! Kunstgras is onderhoudsvrij hoef je alleen zo nu en dan op te borstelen. Hoe vaak dit gedaan moet worden is afhankelijk van hoe intensief het voetbalveld wordt gebruikt. 

4. Geen extreem vieze voetbaltenues meer

De mogelijkheid om op kunstgras te voetballen is voor alle ouders die de was van hun voetballende kinderen moeten doen fantastisch nieuws! Dit betekent namelijk dat ze niet meer hoeven te schrobben om die modder en groene grasvlekken uit de tenues te krijgen. Met kunstgras gooi je die voetbaltenues heel simpel zonder extra voorbehandeling in de wasmachine. Heerlijk toch!

5. Voetballen op kunstgras wanneer je maar wilt

Voor de fanatiekelingen onder ons is kunstgras een echte uitkomst. Je kan namelijk ondanks het weer vrijwel altijd het veld op. Ook met bijvoorbeeld regen voetbal je dus zonder probleem. Het veld wordt dan niet zoals bij echt gras vertrapt en er ontstaan geen kale plekken.

Vorst en rijp zijn ook geen probleem voor kunstgras. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat het voor de voetballers wat gladder kan zijn dat dat ze gewend zijn. Maar de kwaliteit van het veld vermindert niet! Geweldig toch?

Kunstgrasnet maakt voetballen in jouw eigen tuin mogelijk

Voor de liefhebbers van het spelletje bieden we sportgras (zonder korrels) voor in jouw tuin. Dit speciaal ontwikkelde kunstgras voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Wij gebruiken fijnere en hardere vezels die we vervolgens instrooien met zand, zodat deze ook bij intensief gebruik overeind blijven staan.

Ons sportgras is niet alleen gericht op intensief gebruik, maar ziet er door het gebruik van lange en fijne sprieten ook nog eens erg natuurlijk uit. Zo trappen de kids lekker een balletje op het stevige kunstgras of kunnen ze zelfs hun eigen voetbalcompetitie organiseren. Tegelijkertijd geniet jij van een mooie kunstgras tuin met een groen grasveld!

Wat kost een kunstgras voetbalveld?

De prijs van het kunstgras voor een voetbalveld is afhankelijk van het type gras. We bieden bij Kunstgrasnet.nl verschillende soorten sportgras aan. Ons Kunstgras Playgrass is bijvoorbeeld uitermate geschikt als sportveldje op schoolpleinen, woonwijken of in de tuin. De prijs van de Playgrass bedraagt 19,95 euro per m².

Ga je als voetbalvereniging voor een kunstgrasmat, dan is de Kunstgras All Play een goede keus. De All Play is een dik ingeweven soort kunstgras waar de bal goed op rolt. Dit maakt het niet alleen geschikt voor voetbal, maar ook voor bijvoorbeeld hockey. De prijs van de All Play bedraagt 24,95 euro per vierkante meter.

Voetbalvelden van kunstgras, zijn ze veilig?

De veiligheid van voetballen op kunstgras kwam in opspraak nadat gespeculeerd werd dat de rubber granulaatkorrels tussen het gras giftig en kankerverwekkend zouden zijn. Deze korrels worden gebruikt bij sportvelden om ervoor te zorgen dat de bal goed kan stuiteren en dat sporters zich bij een sliding of val minder snel bezeren. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft naar aanleiding van de speculaties de korrels uitgebreid onderzocht. Zij concludeerde dat ondanks dat er inderdaad kleine hoeveelheden giftige stoffen vrijkomen, de velden volledig veilig zijn om op te sporten; je bent tenslotte niet constant op het veld. Als ouder kun je je kinderen dus met een gerust hart laten voetballen op voetbalvelden van kunstgras.

Sportkunstgras van Kunstgrasnet

Wanneer je kiest voor het sportgras van Kunstgrasnet weet je zeker dat je voor een volledig veilige optie kiest. Ons sportgras bevat namelijk geen rubber granulaatkorrels. Wij gebruiken voor het sportgras fijnere en hardere vezels die we instrooien met zand, zodat deze ook bij intensief gebruik overeind blijven staan.

Ons sportgras  is niet alleen gericht op intensief gebruik, door het gebruik van lange en fijne sprieten, ziet het er erg natuurlijk uit. Zo kunnen kinderen regelmatig een balletje trappen op het grasveld of een persoonlijke voetbalcompetitie organiseren en kun jij toch genieten van een mooie tuin met een groen grasveld.

Voor vragen over voetbal of andere sporten en kunstgras kun je het contactformulier invullen. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

De expert in kunstgras

Wil jij meer weten over kunstgras? Wij hebben ook kunstgras voor op het balkon, kunstgras op het terras, of budget kunstgras! Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice, we vertellen graag meer over de mogelijkheden!

Voordelen kunstgras voetbalveld

Delen: