Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 3855424

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hockey kunstgras

1 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kunstgras Golf New
  NEW
  € 49,95
  per m²
  Kunstgras Golf New

1 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ben je een echte hockey fanaat? Of zijn jouw (klein)kinderen enorme hockeyfans? Wat is er dan leuker om een hockeyveldje in jouw tuin, of op jouw balkon aan te leggen. Van klein tot groot, ons assortiment kunstgras sportvelden biedt de mogelijkheid om aan jouw behoeftes te voldoen. 

Hockey Kunstgras voordelen

Wat is het voordeel van een kunstgrasveld om hockey op te spelen? Uiteraard brengt het plezier, maar dat is niet alles. Hockey kunstgras is namelijk zeer duurzaam en ziet er optisch schitterend uit. Daarbij heeft een kunstgras hockeyveld nauwelijks onderhoud nodig. Je kunt zonder om te kijken genieten van een schitterende kunstgrasmat. Ook kun ons kunstgras op rol nog voor heel veel andere sporten gebruiken en bieden wij 10 jaar UV garantie. De demping zorgt er ook nog eens voor dat het erg kindvriendelijk is, waardoor het bijvoorbeeld ook erg geschikt is als kunstgras speelgras.

Hockey en Kunstgras 

Kunstgras en hockey kunnen eigenlijk niet zonder elkaar gezien worden. Toch is er een tijd geweest dat hockey op gras gespeeld werd. Achteraf niet optimaal, maar in die tijd wist men eigenlijk niet beter. Na verloop van tijd werd kunstgras ontwikkeld en bleek dat dat wel eens een hele mooie uitkomst kon zijn voor het spel. De bal kon veel vlotter en minder onvoorspelbaar rollen. Vanaf 1975 werd hockey dan ook standaard op kunstgras, of grastapijt gespeeld. Daarmee was het de eerste sport die volledig gebruikmaakte van deze ondergrond. De laatste jaren valt op dat ook particulieren steeds vaker gebruik willen maken van Hockey kunstgras. Ook verenigingen leggen steeds vaker een klein kunstgras hockeyveld aan. 

Ondergrond Kunstgras Hockey

Bij het aanleggen van een Kunstgras hockeyveld is het belangrijk dat de ondergrond goed is. Je wilt namelijk niet dat jouw prachtige veld ineens verzakt bij slecht weer. Bij het aanleggen van zo’n veld moet je op een aantal zaken letten. Allereerst is het belangrijk dat ondergrond van een kunstgras hockeyveld hard en vlak is. Ook moet de afwatering goed verzorgd zijn. Als het regent moet het water een kant op kunnen. Meestal wordt gekozen voor een onderlaag van lava. Lava is namelijk erg hard, maar laat toch water door. Ook een zandbed met ophoogzand kan voldoende zijn, maar het heeft wel een aantal nadelen vergeleken met lava. Een zandbed heeft namelijk minder goede afwatering en is minder hard. Hierdoor kunnen kuilen en deuken ontstaan. Wel is een zandbed veel goedkoper dan lava. 

Mocht je kiezen voor een zandbed dan is het aan te raden om het te stabiliseren met cement. Ook in dit geval geldt dat de afwatering minder goed is dan bij een ondergrond van lava. Om deze slechte afwatering tegen te gaan kan een drainageplaat de uitkomst bieden. Het voordeel van een lavabed is dat het vruchtbaar is. Mocht het hockey kunstgrasveld verwijderd worden dan kan de lava onderbodem gewoon blijven liggen, want er groeit makkelijk gras doorheen. 

Hockey kunstgras prijzen

Onze Hockey kunstgrasvelden hebben een prijs per m². Bij Kunstgrasnet.nl bieden we drie verschillende kunstgrasvelden aan die gebruikt kunnen worden om op te hockeyen, de kunstgras playgrass variant, de kunstgras all play variant en de kunstgras Golf New variant. De velden hebben verschillende voordelen en prijzen. Om een proef op de som te nemen kunt een gratis staal aanvragen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan bij het aanschaffen van een kunstgras hockeyveld. De velden hebben allemaal een verschillende echtheid en zachtheid, zodat er voor iedere wens iets is. Mocht je nu vragen hebben, of van advies willen worden voorzien dan kun je altijd bellen naar 038-385 54 24, of een e-mail sturen naar [email protected]. Kijk ook eens naar onze kunstgras aanbiedingen.