Hockey kunstgras

1 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kunstgras Golf New
  NEW
  € 64,95
  € 49,95
  per m²
  Poolhoogte
  14 mm
  Zachtheid
  Echtheid

1 Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hockey en kunstgras gaan uitstekend samen. De prachtige sport wordt al jaren beoefend op speelvelden van kunstgras. Met kunstgras van Kunstgrasnet heb je een stevige basis voor mooie wedstrijden, of het nu in de tuin is of op een sportveld!

Kunstgras voor hockeyvelden

Het kunstgras van een hockeyveld wordt door spelers aardig belast: spelers rennen de hele dag over en weer met noppenschoenen en slaan met hockeysticks. Een goede (kunst)grasmat moet dit kunnen hebben. Kunstgrasnet biedt kunstgras voor hockeyvelden aan die hieraan voldoen en een lange tijd mee gaan. Zo krijg je op Kunstgras Golf New 15 jaar garantie!

Hoewel natuurlijk gras een populaire ondergrond is voor het spelen van hockey, kan het soms moeilijk zijn om een goed onderhouden veld te behouden. Kunstgras kan daarom een goede optie zijn, omdat het langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft.

Goed om over na te denken

Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk om een aantal zaken te overwegen. Onze koopgids kan daarbij helpen, en onze experts staan je ook graag te woord! In ieder geval is het goed om over de volgende drie punten na te denken: 

Ondergrond van kunstgras voor hockey

Bij het aanleggen van een Kunstgras hockeyveld is het belangrijk dat de ondergrond goed is. De ondergrond moet namelijk stevig genoeg zijn om geschikt te zijn voor het spel en tegelijkertijd voldoende demping biedt om letsel te voorkomen. Daarnaast wil je niet dat het prachtige veld gedeeltelijk verzakt bij slecht weer.

Voor de ondergrond van een hockeyveld met kunstgras geldt hetzelfde als voor andere kunstgras sportvelden: aarde en zand zijn geschikte opties. Het is daarbij wel van belang dat dit gestabiliseerd wordt met cement zodat het kunstgras niet kan verschuiven. In sommige gevallen kan het water wat minder goed weglopen, dan is het goed om een drainagemat onder het kunstgras aan te brengen.

Verder lezen: welke ondergrond is geschikt voor kunstgras?

 

Zelf leggen of laten leggen?

Kunstgras aanbrengen is niet heel lastig. Dankzij onze instructies (met handige video!) is het zelf leggen van kunstgras heel goed mogelijk! Heb je liever dat een expert het kunstgras voor je legt? Dan kun je ook door ons het kunstgras laten leggen!

 

Hockey in de tuin

Hockey kan ook beoefend worden in de tuin door een kunstgras hockeyveldje aan te leggen. We hebben in onze blog wat meer geschreven over hoe je dit aan kunt brengen: een kunstgras hockeyveld in de tuin? Het kan!

 

Handig om mee te bestellen

Wat je precies mee moet bestellen bij kunstgras voor een hockeyveld hangt af van waar het veld ligt. Als het een buitenveld is, dan raden we aan om het volgende mee te bestellen:

 

1. Een stabilisatiedoek

2. Een harde kunstgras bezem

3. Kunstgras haken

4. Overweeg ook drainagematten of valdemping.

 

Als het hockeyveld binnen ligt, dan is het niet mogelijk om het kunstgras vast te zetten met kunstgras haken. In dat geval is kunstgraslijm de beste optie. 

Twijfel je over deze producten, of is iets onduidelijk? We helpen graag met advies op maat, neem daarvoor contact met ons op.

 

Gratis stalen aanvragen!

Bij kunstgrasnet hebben we een ruim aanbod aan kunstgras. Weet je niet zeker welke soort kunstgras het beste is voor jouw sportveld? Vraag dan onze gratis kunstgras stalen aan. Dat kun je hier doen:

Gratis kunstgras stalen aanvragen

 

Op zoek naar persoonlijk advies?

We helpen je graag verder met advies op maat. Wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem contact met ons op, of vul het formulier in op onze adviespagina om advies op maat te ontvangen!

 

Gratis stalen aanvragen!

Bij kunstgrasnet hebben we een ruim aanbod aan kunstgras. Weet je niet zeker welke soort kunstgras het beste is voor jou? Vraag dan onze gratis kunstgras stalen aan. Dat kun je hier doen:

Kunstgras stalen aanvragen
Gratis stalen aanvragen