Kunstgras hockeyveld in de tuin? Het kan!

Een kunstgras hockeyveld in de tuin is perfect als je kinderen hebt die hockey spelen. Uiteraard kan je ook zelf de hockeystick ter hand nemen om een balletje mee te slaan en wedstrijdjes te spelen of je skills te verbeteren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een kunstgras hockeyveld in de eigen tuin aan te leggen. Bovendien is het kunstgras niet alleen een aanwinst om te hockeyen, want deze grasmat blijft altijd groen en vraagt nauwelijks om onderhoud. Bij Kunstgrasnet hebben we verschillende kunstgras sportvelden in de aanbieding. 

Kunstgras hockeyveld in de tuin: de opties

Er zijn meerdere opties om een kunstgras hockeyveld in je tuin aan te leggen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een veldje dat je beneden grondniveau aanlegt. Zo kan je ook kiezen om op kunstgras hockey te gaan spelen waar het speelveld over een opstaande speelrand beschikt. Het is ideaal om het hockeyveld op kunstgras natuurlijk zo compleet mogelijk te maken. De hockeydoeltjes zijn belangrijk, maar belijning van het speelveld en het aanbrengen van verlichting zijn eveneens opties. 

Betonnen rand rond kunstgras voor hockey

Een van de populairste opties om een kunstgras hockeyveld uit te voeren, is met een betonnen rand. De speelrand heeft namelijk als voordeel dat het onderdeel uitmaakt van het spel en het spelplezier vergroot. Zo is het mogelijk om de bal tactisch via de rand te spelen en de bal raakt minder snel uit. Je mag dan ook zeker meer dynamiek verwachten als je de keuze maakt om een kunstgras hockeyveld uit te voeren met een speelrand. 

Overigens heb je ook de keuze om het hockeyveld verdiept te laten aanbrengen. Doorgaans komt een verzonken speelveld ruim tien centimeter lager te liggen ten opzichte van het tuinniveau. De speelrand bevindt zich dan als het ware op een gelijke hoogte als het maaiveld. Kies je niet voor het verzinken van het speelveld dan komt de betonnen rand er dus bovenuit. 

Kosten kunstgras hockeyveld in de tuin

De kosten van het aanbrengen van een kunstgras hockeyveld variëren. Het is in elk geval voordeliger om kunstgras voor hockey rechtstreeks aan te brengen en het speelveld niet te verzinken in de tuin. Bij een verzonken uitvoering heb je onder meer te maken met extra kosten, zoals het afgraven van grond en het afvoeren van grond. 

Er zijn verder een aantal andere factoren die invloed hebben op de kosten van een kunstgras hockeyveld. Is de ondergrond bijvoorbeeld al klaar om het kunstgras speelveld aan te brengen of zijn er grondwerkzaamheden nodig? De voorkeur voor een bepaalde kantopsluiting heeft eveneens invloed op de kosten. Een betonnen opsluitband is als stootrand te gebruiken en bijvoorbeeld naar keuze eveneens met kunstgras te bekleden. 

Uiteraard speelt de afmeting van het hockeyveld eveneens een rol bij he bepalen van de kosten net als dat er extra opties zijn, zoals het toepassen van valdemping onder het speelveld. Het is overigens niet noodzakelijk om valdemping aan te brengen onder kunstgras voor hockey, maar biedt wel enkele voordelen. De valdemping zorgt namelijk voor het opvangen van schokken en daarnaast is er sprake van een open foam structuur die voor een drainerende werking zorgt.

Delen: