Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 3855424

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kunstgras en honden: goede combinatie!

Je wilt het allerbeste voor je dieren én een mooie tuin. We begrijpen dat je je dan afvraagt of kunstgras wel een goede optie is. Is het wel stevig genoeg en is het niet schadelijk voor je dieren? Kan het kunstgras wel tegen spelende honden? Geen zorgen! Ook voor gezinnen met huisdieren is kunstgras de ideale oplossing.

Kunstgras en honden

Het is absoluut geen probleem om honden op kunstgras te laten lopen en leven! Kunstgras kan het spelen van honden prima aan. Honden hebben snel door dat graven op kunstgras in de tuin, of kunstgras op het balkon geen zin heeft en zelfs als ze dit doen zal het kunstgras er niet onder lijden. Ze zullen er graag op rollen en het kunstgras is zacht voor hun pootjes. Een bijkomend voordeel is dat uw dier niet al te vies zal worden van rondrennen en rollen op het nepgras.

Het is bij kunstgras niet nodig uw hond van het gras af te houden als het bijvoorbeeld nat is. Het kunstgras zal hierbij niet extra beschadigen zoals bij echt gras het geval is. Ook is er voor kunstgras natuurlijk geen zaaiperiode, dus ook hier hoeft u geen rekening mee te houden.

Kunstgras en andere huisdieren

Voor katten geldt hetzelfde als voor honden: ze kunnen zonder problemen over het kunstgras lopen, er op spelen of er op rollen. Ook katten vinden over het algemeen kunstgras prettig aanvullen en zullen hier met plezier tijd op doorbrengen.

Konijnen en andere knaagdieren kunnen in principe goed over kunstgras lopen. Het kunstgras is zacht en zal goed aanvoelen onder hun pootjes. Let er wel op of uw knaagdier veel aan dingen knaagt; als dit zo is, dan is kunstgras permanent onder de ren niet geschikt omdat hij of zij misschien het plastic binnen kan krijgen.

Ontlasting en kunstgras

Niet het meest frisse onderwerp, maar wel iets wat veel huisdiereigenaren zich afvragen: wat als mijn huisdier zijn ontlasting op het kunstgras doet? Goed nieuws: dit is geen probleem! Urine zal snel door de kleine gaatjes in het tapijt wegspoelen. Dat wat overblijft is simpelweg weg te spoelen met wat water of regen.

Ontlasting moet je altijd wel meteen opruimen en naspoelen met water en eventueel wat sop. Het opruimen is net als het opruimen van een tapijt binnenshuis: het zal er niet intrekken en je kan het er makkelijk vanaf halen met een schep of zakje. Je hoeft niet bang te zijn dat het kunstgras hierdoor zal verkleuren: kunstgras is kleurvast en zal hiervan niet verkleuren. Ook eventueel ontsmettingsmiddel zal het kunstgras niet doen verkleuren.

Kunstgras en wilde dieren

In je tuin kan je ook wilde dieren aantreffen. Voor vogels is kunstgras geen probleem; ze zullen zich er niet door aangetrokken worden en het is niet erg als ze er toch een keer overheen lopen. Mollen zullen niet snel onder kunstgras doorgraven; onder het kunstgras zijn geen wortels en wormen, dus zullen ze er niet snel voedsel vinden waardoor ze er ook niet zullen komen.

Insecten voelen zich niet aangetrokken door kunstgras. Ook niet als het kunstgras op het terras ligt, of als we het over budget kunstgras hebben.  Aangezien er geen onkruid of bloemen op groeien zullen bijen en muggen er niet komen, en wormen komen er niet doorheen.

Zo zie je, huisdieren zijn geen enkel bezwaar voor het aanleggen van kunstgras! Wil je persoonlijk advies of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! 

Wilt u voordat u kunstgras bestelt het liever alvast eens zien? Dan kunt u kosteloos stalen aanvragen om een goede indruk te krijgen van onze producten. 

Stalen aanvragen

Terug naar overzicht >>