Barbecue op kunstgras: zomers genieten!

Een heerlijk zonnetje, lang licht en goed gezelschap: de mooie zomeravonden komen er weer aan. Avonden waarop je bij uitstek van je kunstgrastapijt kunt genieten. Wat is er dan lekkerder dan een goede barbecue met vrienden?

Natuurlijk is een barbecue prima mogelijk met kunstgras in een tuin of op een balkon met kunstgras. Maar waar moet je rekening mee houden? Moet je extra voorzichtig zijn bij kunstgras dan bij gewoon gras? In deze blogpost zetten we alle punten voor je op een rijtje zodat jij dadelijk zorgeloos kan genieten van je barbecue én je kunstgras!

Barbecue op kunstgras

In principe hoef je bij barbecueën op kunstgras niet op andere dingen te letten dan bij gewoon gras. Je wilt natuurlijk voorkomen dat, als je aan het barbecueën bent op je kunstgras op het dakterras bijvoorbeeld, je barbecue omvalt. Bovendien is dat ook zonde van je vlees.. Het is daarom aan te raden om de barbecue niet direct op het kunstgras te zetten, maar op poten en op een stabiele ondergrond als een stenen terras.

Probeer de barbecue uit de wind te houden en gebruik geen aanmaakvloeistof om vonken en verspreiding van roet te voorkomen. En als je je helemaal aan de veiligheidsvoorschriften wilt houden, kan je ook nog een emmer water of een brandblusser bij de hand houden.

Kunstgras schoonmaken

Van een barbecue kunnen as en roet afkomen, wat vlekken kan veroorzaken. Gelukkig is ons kunstgras eenvoudig schoon te maken met water of eventueel wat zeep, waardoor vlekken van roet of gemorst eten makkelijk verwijderd zijn. Restjes kunt u gewoon met een stofzuiger uit het kunstgras verwijderen.

Eventuele schade herstellen

Tijdens het barbecueën kunnen natuurlijk vonkjes en kooltjes uit de barbecue schieten en op het kunstgras terecht komen. Vrijwel alle soorten kunstgras zijn brandwerend, dus het tapijt zal van een vonkje niet in brand vliegen Er kunnen soms wel kleine schadeplekjes ontstaan. Deze kunnen gerepareerd worden waarna het tapijt er weer netjes uit ziet. Zolang je de
veiligheidsvoorschriften in acht neemt, heb je echter minimale kans hebben op schade door de barbecue op kunstgras.

Een barbecue zal kunstgras in principe ook niet verkleuren of vervagen, net zoals een zwembad op kunstgras dat niet zal doen. Zelfs niet als je gekleurd kunstgras hebt. 

Kortom: zolang u een beetje op de veiligheid let zoals normaal, kunt u deze zomer optimaal genieten van uw nieuwe kunstgras in de tuin en een heerlijke barbecue met vrienden!

Terug naar overzicht >>

Delen: