Voorbeelden van kindvriendelijke tuinen

Op zoek naar een ondergrond voor een kindvriendelijke tuin? Denk eens aan een tuin met kunstgras! Kunstgras is zeer zacht en daarom geschikt om lekker op te spelen. Het kunstgras kan op locatie zo worden gesneden dat er verschillende speeltoestellen kunnen staan. Om de ondergrond nog zachter te maken is het bovendien mogelijk om extra valdemping te plaatsen onder het kunstgras. Het maakt kunstgras kopen ideaal wanneer u zoekt naar een ondergrond in een kindvriendelijke tuin.

Een kindvriendelijke tuin met kunstgras

Op zoek naar kunstgras voor in een tuin? Kunstgras is om meerdere redenen dé perfecte ondergrond voor een kindvriendelijke tuin. Allereerst is kunstgras bijzonder veilig voor kinderen om op te spelen. De vezels zijn zacht en egaal, wat zorgt voor een zachte ondergrond, waarop kinderen zichzelf niet zullen bezeren als ze een keertje vallen. Ook is ons kunstgras getest op schadelijke stoffen, waarbij het net zo veilig is bevonden als speelgoed. Je kunt je kinderen dus met een gerust hart de hele dag laten spelen.

Bovendien geeft een kunstgras speelveld in de tuin een mooie groene uitstraling. En hoewel kunstgras er tegenwoordig net zo natuurlijk uitziet als gewoon gras,  hoef je bij kunstgras niet langer bang te zijn voor vlekken die niet meer uit kleding te wassen zijn. Wil je écht een unieke speelplek voor kinderen maken? Kies van voor gekleurd kunstgras. Daarmee zorg je voor een unieke én kindvriendelijke tuin.

Een kindvriendelijke tuin mét trampoline en zwembad

Een kindvriendelijke tuin met zwembad? Dit is zeker mogelijk! Met een zwembad in de tuin genieten de kinderen ‘s zomers de hele dag van een flinke dosis waterpret en dat allemaal rond het eigen huis. Kunstgras is om meerdere redenen uitermate geschikt als ondergrond voor een zwembad in de kindvriendelijke tuin. Zo heb je niet langer last van losse grassprieten in het water en ontstaat er achteraf geen modderpoel in de tuin. Haal je het zwembad aan het eind van de zomer weer weg? Dan hoef je niet bang te zijn voor gele plekken in het gras; het kunstgras zal zijn kleur gewoon behouden.

Ditzelfde geldt voor een trampoline in een kindvriendelijke tuin. Ook hiervoor is kunstgras de ideale ondergrond. Sterker nog: het is zelfs mogelijk om de trampoline in te graven. Dat ziet er niet alleen mooier uit, maar het zorgt ook voor een stukje veiligheid. De kinderen kunnen er tenslotte niet afvallen. Je tuin helemaal kindvriendelijk maken? Leg dan kunstgras valdemping onder het kunstgras rond de trampoline aan. Zo zorg je voor een extra stukje veiligheid wanneer de kinderen van de trampoline af vallen.

Hoe richt ik een kindvriendelijke tuin in?

Het moge duidelijk zijn: wanneer je voor een kindvriendelijke tuin gaat, is kunstgras dé ideale ondergrond. Maar er zijn nog meer manieren om je tuin zo kindvriendelijk mogelijk te maken. We geven je een aantal tips!

  • Een vijver is in een écht kindvriendelijke tuin vaak geen goed idee. Kleine kinderen kunnen ook in een ondiepe vijver al verdrinken wanneer ze erin vallen. Heb je toch een vijver in de tuin? Zorg dan dat deze goed is afgezet en plaats eventueel een veiligheidsrooster.
  • Let er goed op dat de planten die je in de tuin hebt niet irriterend of giftig zijn. Vaak wordt dit bij de plant zelf vermeld wanneer je deze koopt. Zo niet, vraag het dan even na bij de verkoper.
  • Om de tuin echt kindvriendelijk te maken, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede afscheiding of omheining. Op deze manier weet je zeker dat de kinderen niet weg kunnen lopen.
  • Zorg voor voldoende schaduw in de tuin. Het is natuurlijk heerlijk om tijdens een warme zomerdag lekker buiten te spelen, maar verbranding ligt snel op de loer. Creëer daarom speciale schaduwplekken, zodat de kinderen onbezorgd kunnen spelen.

Voorbeelden van kindvriendelijke tuinen

Met onze mooie verschillende kunstgrassen zijn er al veel kindvriendelijke tuinen gelegd. Op zoek naar inspiratie? Hieronder geven we vier succesvolle voorbeelden van een kindvriendelijke mét kunstgras.

Kindvriendelijke tuin met kunstgras in Geel

In Geel hebben we een mooie kindvriendelijke tuin mogen aanleggen. De wens was om een groot speelveld te hebben voor de kinderen waar ze veilig op kunnen spelen en gebruik kunnen maken van het speeltoestel. Met het zachte kunstgras Chill is er een groot speelveld gelegd waar de kinderen op kunnen spelen met al hun vriendjes.

Tuin met kunstgras en een speeltuinhuisje met glijbaan en een schommel

Kindvriendelijke tuin met kunstgras in Breda

De eigenaren van de onderstaande tuin in Breda wilden iets anders dan tegels rondom het speeltoestel en de trampoline. Aangezien ze niet wilden dat er modder of gras op de trampoline kwam, was kunstgras een voor de hand liggende optie. Met het kunstgras Lounge lijkt het net alsof er echt gras in de tuin ligt alleen dan zonder modder en met extra valdemping!

Tuin met kunstgras en een speelhuisje met schommel en daar achter een trampoline

Kindvriendelijke tuin met kunstgras in Zevenbergen

Voor de volgende tuin in Zevenbergen hadden de eigenaren een uniek idee. Aangezien de kinderen nog klein zijn en de tuin afloopt wilden ze graag op de helling een mooi stuk kunstgras met een glijbaan in het midden. Met het kunstgras Chill is er een leuk speelplaatsje gemaakt voor kleine kinderen.

Tuin met kunstgras en een glijbaan

Kindvriendelijke tuin met kunstgras in Harderwijk

De laatste tuin die wij als voorbeeld willen laten zien ligt in Harderwijk. De tuin is echt bedoeld om op alle fronten van de buitenlucht te genieten. Door het kunstgras Naturel kan er niet alleen gespeeld worden op het kunstgras, maar is het ook een genot om naar te kijken.

Tuin met een witte overkapping, planten kunstgras en een trampoline

Hopelijk heb je met deze mooie voorbeelden goede ideeën gekregen voor je eigen kindvriendelijke tuin!