Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 - 385 54 24

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ondergrond kunstgras tapijt: wat heeft u nodig?

Kunstgras kunt u vrijwel overal leggen: in de tuin, op het balkon of zelfs binnenshuis! Het is daarbij wel belangrijk dat de ondergrond van het kunstgras in orde is, anders zullen oneffenheden alsnog zichtbaar zijn in de grasmat. Zonde, want met kunstgras kunt u eenvoudig een strakke en egale tuin creëren. In deze blog hopen we meer duidelijkheid te scheppen op welke ondergrond kunstgras gelegd kan worden.

Kunstgras in de tuin

Kunstgras kan in de tuin op verschillende soorten ondergrond geplaatst worden, maar het is niet goed om het direct op zwarte aarde te leggen: het is namelijk veel moeilijker om zwarte aarde egaal te krijgen. Bovendien voert zwarte aarde het water minder goed af dan zand. Als ondergrond voor kunstgras volstaat het om de aarde te bedekken met zo’n 5-10cm stratenmakerszand. Deze laag zand kan, nadat deze is ingewaterd en egaal is gemaakt, bedekt worden met een stabilisatiedoek. Dit stabilisatiedoek is nodig om de grond egaal te houden, maar ook om ervoor te zorgen dat de grasmat ook bij intensiever gebruik aanzienlijk minder snel kuilen zal krijgen.  Daarnaast zorgt een stabilisatiedoek ervoor dat er geen onkruid door het kunstgras groeit: echt mannen maaien niet!.

Wordt het kunstgras intensief gebruikt door spelende kinderen, of komt het bijvoorbeeld onder speeltoestellen te liggen? Dan is valdemping wellicht geen overbodige luxe. Valdemping kan aangepast worden aan het doel waarvoor het kunstgras gebruikt wordt, dus voor de optimale demping vragen wij u contact met ons op te nemen om de situatie te bespreken.

Wilt u zelf kunstgras aanleggen? Bekijk dan onze leginstructies

Kunstgras op balkon 

Op een betonnen balkon kan kunstgras in principe direct zonder speciale ondergrond worden gelegd. Hierbij moet het beton wel egaal zijn en goed afgewaterd. Bij een slechte afwatering zal het kunstgras lang nat blijven, wat de kwaliteit op lange termijn niet ten goede komt. Zijn er oneffenheden of is de afwatering niet optimaal, dan raden wij aan om een drainagemat aan te leggen.

Kunstgras met tegels als ondergrond 

Op een (dak-)terras liggen vaak tegels. Deze tegels zijn meestal niet egaal, waardoor een kunstgrasmat dat ook niet zal zijn als deze direct op de tegels zou worden gelegd. Op den duur zouden de tegels zichtbaar of voelbaar kunnen worden, zeker bij brede voegen tussen de tegels (1cm). Daarom adviseren we altijd om op tegels een dikker kunstgras te leggen.

In een tuin kunnen tegels eventueel verwijderd worden, maar soms kan dit niet. Dan is het aan te raden om een drainagemat over de tegels te leggen of om de ondergrond te egaliseren met een stabilisatiedoek of misschien zelfs valdemping, zeker als er veel op het gras gespeeld zal worden.

Binnenshuis kunstgras leggen

Kunstgras kan binnen op een egale vloer worden gelegd. Hier is in principe geen speciale ondergrond voor nodig. Wel is het van belang dat het kunstgras goed wordt gemonteerd zodat mensen niet kunnen struikelen over de randen.

Zoals u ziet is het bij het aanleggen van een goede ondergrond van groot belang om te kijken wat er al aan ondergrond ligt. Twijfelt u over de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen, of wilt u graag meer informatie om uw specifieke situatie te beoordelen? Neem dan vooral contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Terug naar overzicht >>