Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 3855424

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lijkt kunstgras op echt gras?

Door de vooruitgang in technologie lijkt vrijwel elk kunstgras tegenwoordig op echt gras (met als logische uitzondering de gekleurde kunstgras soorten). Zeker de kunstgrassoorten voor de siertuin (langere graspool) en de luxere soorten zijn niet of nauwelijks van echt te onderscheiden. Dit komt omdat bij deze soorten het uiterlijk de allerhoogste prioriteit heeft. Kunstgras gemaakt voor sport hebben stevigheid juist weer als hoogste prioriteit, maar tegenwoordig lijken ook deze soorten op echt gras.

Als je kunstgras overweegt hoef je dus niet bang te zijn dat het er ‘nep’ uitziet. Daarbij blijft uw kunstgrasmat ook in de winter een natuurlijke en toch groene uitstraling hebben. Omdat kunstgras stevig is en jaren mooi blijft, ook bij intensief gebruik, hoef je niet bang te zijn dat het er na een tijd wel nep uit gaat zien. Bovendien is kunstgras er in talloze verschillende soorten en prijzen. Kortom, kunstgras kent vele voordelen.

Twijfel je of kunstgras iets voor je is? In onze blog helpen we je met jouw keuze tussen echt gras of kunstgras. 

Onderhoud van kunstgras of echt gras

Wat er allemaal komt kijken bij het onderhoud van echt gras? Denk aan onder andere bemesten, maaien en sproeien… Voor groene vingers kunnen dit soort klusjes een aangename tijdsbesteding zijn, maar voor anderen zijn dit uitstel-karweitjes. Echt gras brengt in dat opzicht een hoop onderhoud met zich mee. Kunstgras is daarentegen (vrijwel) geheel onderhoudsvrij. Natuurlijk zorg je bij kunstgras voor een perfect resultaat wanneer je deze regelmatig een kleine beurt geeft. Kijk op onze website naar onderhoud tips voor kunstgras. Geen groene vingers? Dan is de beslissing makkelijk gemaakt. 

De ligging van jouw tuin

Zou je graag gras willen leggen, maar ligt je tuin in het noorden en heb je veel schaduw? Echt gras zal in dit geval niet de beste optie zijn; schaduw zorgt voor veel wildgroei als onkruid en mos. Hierdoor ben je meer tijd kwijt aan het wieden dan dat je werkelijk geniet van je grasveld. Een ideaal gelegen stuk grond waar echt gras wel goed op kan groeien, zal in dat geval een betere optie zijn. Kunstgras kan overal gelegd worden, ongeacht of de locatie zonnig is of in de schaduw ligt. Zie de koopgids voor alle mogelijkheden. 

Prijsverschil tussen echt gras en kunstgras

Een groot verschil tussen echt gras en kunstgras is de prijs voor de aanleg ervan. De prijs voor de aanleg van echt gras kan goedkoper uitpakken, zeker wanneer je kiest om het gras zelf te zaaien. Op de lange termijn zal kunstgras goedkoper uitpakken; de onderhoudskosten zijn vrijwel nihil en je ervaart jarenlang gegarandeerd de beste graskwaliteit. Daarnaast weet je bij kunstgras zeker dat het aan je verwachtingen zal voldoen; iets wat echt gras helaas niet kan beloven.

Natuurlijk versus onnatuurlijk gras

Wanneer je let op het ‘echte’ gevoel van gras, zal natuurlijk gras waarschijnlijk je voorkeur hebben. Zeker wanneer je het vergelijkt met goedkoper kunstgras. Gelukkig zijn er genoeg opties voor naturel kunstgras dat bijna niet te onderscheiden is van echt gras. Zowel qua kleur als qua textuur. 

Kunstgras kopen

Is je beslissing gevallen op kunstgras? Dan ben je aan het juiste adres! Van tuin tot sportveld, van beurs tot dakterras. Kunstgrasnet staat voor je klaar met een assortiment van meer dan 40 soorten kunstgras. Bestel eenvoudig en snel het perfecte kunstgras voor jouw situatie. Is je keuze op echt gras gevallen? Ook dan wensen we je een heerlijke tuin-beleving. Mocht je toch nog over willen stappen naar kunstgras; we staan altijd voor je klaar! We adviseren je graag. Bel of mail ons gerust. 

Ga terug naar veel gestelde vragen >>