Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 - 385 54 24

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Blog

'Echt' gras of kunstgras? Dit helpt jou in je keuze!

De zomer is begonnen en de zon schijnt, het perfecte moment om de tuin aan te pakken. Maar dan de vraag bij het gazon: kies je voor 'echt' gras of kunstgras in je tuin? Onze keuze is uiteraard duidelijk maar wij kunnen ons voorstellen dat dit een lastige keuze kan zijn! Daarom zetten wij de verschillende opties voor je uiteen met bij beide opties de voordelen.

Kunstgras
Bij kunstgras gaat de welbekende uitspraak 'het gras is altijd groener aan de overkant niet op'. En hoe fijn is dat? Vooral nu we allemaal meer thuis werken! Dit gaat natuurlijk niet op als je kiest voor een andere kleur dan groen, dat is namelijk ook een optie. Roze, blauw of paars; het is allemaal mogelijk! Wil je eens wat anders dan normaal? Kijk op kunstgrasnet.nl voor alle mogelijkheden. Het leggen van het kunstgras kan je in principe zelf doen en je kunt er direct gebruik van maken - je hebt geen periode van inzaaien en direct resultaat! Door de vele technologische ontwikkelingen in de afgelopen jaren is kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van 'echt' gras. Vertrouw je het nog niet helemaal? De meeste aanbieders van kunstgras – waaronder kunstgrasnet – geven een garantiecertificaat bij aankoop.

Met kunstgras hoef je je geen zorgen te maken over de ligging van het gras. Ligt het in de schaduw? Geen probleem. Daarentegen kan dat bij echt gras – door het gebrek aan zonlicht - nogal eens zorgen voor wildgroei (denk aan mos en onkruid). En mocht je in de zomerperiode een tent op zwembad opzetten, dan is het gras niet dood indien je deze weer weghaalt. In Nederland bestaan veel verschillende weersomstandigheden. Kunstgras is niet afhankelijk van regenval of de vruchtbaarheid van de grond. Het hele grasveld ziet er constant hetzelfde uit en bevat geen kale plekken. Door de piepkleine gaatjes in het kunstgras blijft er geen water op het kunstgras staan. En je hebt minder ongedierte (lees vooral: mollen) in je tuin!

Voor de meeste mensen een groot voordeel: het is bijna onderhoudsvrij. Dat houdt in: zorgeloos gras! Je hoeft niet te maaien, besproeien of bemesten. Ideaal als je houdt van een mooie groene en sfeervolle tuin, maar niet veel tijd hebt. Daarbij scheelt het ook nog geld omdat je geen sproei installatie of grasmachine aan hoef te schaffen. De aanschaf van kunstgrasmatten is duurder dan 'echt' gras, maar dit is een investering die op de lange termijn terugverdiend kan worden. Daarbij kan je de aanschafprijs ook nog eens zelf bepalen door het uitgebreide assortiment.

Voor mensen met hooikoorts of grasallergie is kunstgras een zeer goede keuze. Geen tranende rode ogen en loopneus meer! Kunstgras bevat namelijk in tegenstelling tot 'echt' gras geen pollen!

'Echt' gras

Ondanks alle voordelen van kunstgras blijven sommige mensen van mening dat er niets gaat boven 'echt' gras, oftewel natuurgras. De geur van pas gemaaid gras, het gevoel als je erop loopt en het onderhoud wat toch ook best rustgevend kan zijn - vooral voor de mensen onder ons met groene vingers. Daarnaast is het een reden om contact te houden met de buren: altijd fijn als de buren in je vakantie het gras willen maaien en besproeien. 

Een ander voordeel is dat 'echt' gras zachter is dan kunstgras waardoor een val minder snel een schaafwond oplevert. Met kleine kinderen is dit toch een groot voordeel! En niet geheel onbelangrijk: in aanschaf is 'echt' gras goedkoper, als je het tenminste zelf inzaait. Grasmatten zijn ook een mogelijkheid, dit zorgt alleen wel voor meer kosten in aanschaf. Het voordeel is dan wel weer dat je de inzaaiperiode niet hoeft af te wachten. 

Heeft dit artikel je geholpen bij je keuze en is de keuze gevallen op kunstgras? Goed om te horen. Bekijk ons assortiment door hier te klikken. Toch nog vragen of hulp nodig? Je kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij helpen je graag. Bel ons op het telefoonnummer [telefoonnummer] of stuur een e-mail naar [e-mail adres]. Kijk ook eens naar onze kunstgras aanbiedingen.