Kunstgras onder je zwembad of trampoline, kan dat?

Kunstgras kent een groot aantal voordelen. Naast het feit dat het zeer weinig onderhoud nodig heeft en het maaien daarmee voorgoed verleden tijd is, is het bijvoorbeeld ook nog eens erg kindvriendelijk. Door de valdempende werking van kunstgras, kun je je kinderen met een gerust hart op het kunstgras laten spelen. Bovendien: de groene grasvlekken in de kinderkleding zijn ook verleden tijd; een win-winsituatie. Heeft u de beschikking over een tuin en is het ‘s zomers mooi weer? Dan is het natuurlijk heerlijk om een zwembad in de tuin te zetten. Maar kunstgras onder je zwembad of misschien wel onder de trampoline; kan dat eigenlijk?

Kun je een zwembad of trampoline op kunstgras plaatsen?

Ja, net zoals op echt gras, kun je je trampoline, speeltoestel of zwembad ook op je kunstgras plaatsen. Kunstgras wordt speciaal gemaakt om goed tegen intensief gebruik te kunnen; dit zal je kunstgras dus niet verpesten. Bovendien is kunstgras UV-bestendig, waardoor het goed tegen zonlicht kan. Waar bij natuurgras vaak gele plekken ontstaan op de plek waar het zwembadje of de trampoline hebben gestaan, hoeft u hier bij kunstgras niet bang voor te zijn.

Ook de duur van de periode van langdurige belasting heeft geen enkele invloed op hoe mooi je kunstgras in de tuin eruit ziet. Je kunt je trampoline of zwembad dus regelmatig verplaatsen zonder dat dit enig gevolg heeft op het gras. Chloorwater in het badje hoef je je ook geen zorgen te maken. Dit zal het kunstgras namelijk niet aantasten en zorgt ook niet voor verkleuringen.

Kunstgras onder zwembad of trampoline onderhouden

Aangezien kunstgras bijna volledig onderhoud vrij is, is het onderhoud na de zomer ook beperkt. Zodra je een zwaar voorwerp zoals een trampoline, speeltoestel of zwembad weghaalt, hoef je alleen maar de grasvezels overeind te borstelen met een harde bezem. Na enkele minuten borstelen, zal het gras er weer precies zo uitzien als voorheen. Je hoeft je met kunstgras op het balkon, kunstgras op het dakterras, of gekleurd kunstgras dus nooit meer zorgen te maken om gele of bruine plekken in je gras. Zo kun je optimaal van je gras genieten deze zomer.

Hier vind je meer informatie over het onderhouden van je kunstgras.

Nog geen kunstgras, maar wel geïnteresseerd? Dan kun je kosteloos stalen aanvragen om een goede indruk te krijgen van onze producten. 

Stalen aanvragen

Delen: