Kunstgras in de voortuin gebruiken

Kunstgras zie je vaak in de achtertuin of op het balkon, maar heb je wel eens gedacht aan kunstgras in je voortuin? De voortuin wordt vaak bestraat omdat er dan geen onderhoud nodig is en dat bespaart tijd. Het is echter wel saai, maar daar is met kunstgras aanleggen in de voortuin verandering in aan te brengen. Je profiteert ook dan van het voordeel dat er geen onderhoud nodig is en de voortuin fleurt er enorm van op. Als je dan via de voordeur naar binnen of naar buiten gaat dan is er sprake van een natuurlijke en frisse uitstraling.

Inspiratie kunstgras in de voortuin 

Het leuke van een kunstgras tuin aanleggen, is dat er allerlei inspirerende ideeën zijn. Je kan bijvoorbeeld de hele voortuin voorzien van kunstgras of een deel ervan. Bij een deel kunstgras kan je rondom nog besluiten om bloemen of struiken te planten. Zo is het ook mogelijk om een boompje centraal te stellen in het midden van het kunstgras. Bijvoorbeeld een olijfboom in een witte bak die mooi contrasteert met de groene kleur. Bij een grotere voortuin past een grotere boom uiteraard mooi en daar is het kunstgras omheen te leggen. Het staat ook prachtig als je een grote voortuin hebt om een deel bestraat te laten en in een ophoging kunstgras aan te leggen. 

Mooi, strak en modern kunstgras in de voortuin

Het onderhoudsvrije karakter is een belangrijk voordeel, maar er zijn meer pluspunten te benoemen. Als je kunstgras koopt en aanlegt dan krijgt je tuin een strakke, moderne en bovenal nette uitstraling. Je hebt er verder geen omkijken naar, want dit gras hoef je natuurlijk niet te maaien. De verzorgde uitstraling en nette aanblik blijven bovendien het hele jaar door aanwezig. Kunstgras verdort niet en je hoeft dus ook geen water te sproeien in de avond op hete zomerdagen. De groene kleur blijft tijdens alle seizoenen zichtbaar, behalve als er sneeuw als witte deken overheen is gevallen.

Kunstgras in de voortuin aanleggen

De voortuin is vaak minder groot dan de achtertuin. Je hebt wat dat betreft in verhouding minder kunstgras nodig. Het is bij het aanleggen belangrijk dat de ondergrond in elk geval vlak en stevig is. Je kan zelf aan de slag gaan, maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit aan een professional over te laten. Wil je zelf kunstgras in je voortuin aanleggen?  Begin met het uitgraven van de ondergrond tot 5 centimeter diep nadat je eventueel de oude grasmat of bestrating hebt verwijderd. Daarna maak je de grond vlak met een hark en breng je het zandbed aan met bestratingszand en met een dikte van 3 tot 5 cm. Maak gebruik van een trilstamper om het zand compact in elkaar te drukken. Vervolgens dien je het zandbed uit te vlakken en kan je het stabilisatiedoek aanbrengen die je kan vastzetten met kunstgras haken

Vervolgens ga je het kunstgras uitrollen en zorg je er natuurlijk voor dat de sprieten straks allemaal de neus dezelfde kant op hebben. Is je voortuin breder dan vier meter en komt overal kunstgras? Dan krijg je een naad en is het belangrijk om van beide kanten een randje af te snijden en er kunstgrastape onder te plaatsen. Overigens is kunstgras voor de voortuin gemakkelijk met een stanleymes te snijden als er obstakels in de weg zitten. Tot slot sla je het kunstgras vast met speciale haken en borstel je de sprieten op met een bezem.

Delen: