Kunstgras voor speeltuinen: de ideale veilige ondergrond

Ben je van plan om kunstgras in de speeltuin te leggen. Goede keus! Kunstgras voor speeltuinen is voor kinderen namelijk de ideale ondergrond. Bovendien ben je het aanleggen van een kunstgras speeltuin bij Kunstgrasnet aan het juiste adres.

Kunstgras als veiligheidsgras

Kunstgras in de speeltuin kent verschillende voordelen. Het allerbelangrijkste van een goede speeltuin is natuurlijk de veiligheid. Je wil de kinderen natuurlijk met een gerust hart in de speeltuin kunnen laten spelen, zonder bang te hoeven zijn voor harde landingen bij eventueel vallen. Ons veiligheidsgras is hiervoor de ideale oplossing. Het speeltuin kunstgras heeft namelijk een valdempende werking, waardoor de klap bij eventueel vallen voor een groot deel wordt opgevangen. Bovendien zorg je met veiligheidsgras - mits goed aangelegd - voor een mooi, egale ondergrond, waardoor er niet gestruikeld kan worden over hobbels of kuilen. Ideaal!

Voordelen kunstgras voor speeltuinen

Bij Kunstgrasnet hebben we verschillende soorten kunstgras voor speeltuinen. Deze kunstgrassen bieden, naast de grote mate van veiligheid die ze met zich meebrengen, nog een groot aantal andere voordelen. Zo is het onderhouden van de speeltuin met kunstgras voorgoed verleden tijd. Je hoeft het gras nooit meer te maaien om lekker op te kunnen voetballen en ook het zaaien en sproeien is niet langer nodig. Bovendien: groene knieën en vuile kleding zul je als ouder ook niet meer terugzien met een kunstgras speeltuin. Je kunt je kinderen dus met een gerust hart laten kruipen, glijden en ravotten op het kunstgras, zonder dat de wasmachine overuren draait.

Kunstgras voor speeltuinen aanleggen

Kunstgras voor speeltuinen leg je in de meeste gevallen eenvoudig zelf aan. Ook wanneer je zwembadjes, trampolines of andere speeltoestellen op het kunstgras wil plaatsen, is dit geen enkel probleem. Sterker nog: kunstgras is juist uitermate geschikt voor speeltoestellen in de speeltuin. Ook hierin is de al eerder genoemde valdemping een belangrijke factor, maar ook de kwaliteit van het kunstgras maakt het een geschikte ondergrond voor speeltoestellen. De toestellen zullen geen effect hebben op de kwaliteit van het kunstgras, waardoor dit niet zal verkleuren.

Kunstgras voor speeltuinen laten aanleggen

Kom je er niet helemaal uit bij het aanleggen van de kunstgras speeltuin? Geen zorgen, wij hebben een aantal kunstgras leginstructies opgesteld, die je hier stap voor stap bij kunnen helpen. Mocht je er ook met behulp van de leginstructies niet uitkomen, is dat ook geen enkel probleem. In dat geval kun je altijd gebruikmaken van onze kunstgras aanlegservice. Onze kunstgrasprofessionals zorgen er dan voor dat de kunstgras speeltuin op de juiste manier wordt aangelegd.

Delen: