Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 3855424

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De voor- en nadelen van rubberen tegels met kunstgras

Ben je op zoek naar een veilige ondergrond in jouw tuin of balkon om je kinderen op te laten spelen? Of ben je op zoek naar een ondergrond voor een kinderspeelplaats? Dan heb je hiervoor verschillende mogelijkheden. Rubberen tegels zijn in zo’n geval een optie, maar in plaats van tegels zou je ook voor kunstgras kunnen kiezen. Maar zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide producten? Wanneer kies je voor tegels en wanneer voor kunstgras? Je leest het in deze blog!

Wat zijn rubberen tegels?

Rubberen tegels worden in de volksmond ook wel rubberen stoeptegels genoemd. Het zijn grote, zwarte tegels, gemaakt van rubber. Meestal zijn de tegels zo’n 50 x 50 centimeter groot, al zijn er ook andere formaten tegels beschikbaar. Ook de dikte van de tegels kan verschillen. Waar er meestal gekozen wordt voor een tegel met een dikte van zo’n 2,5 centimeter, kan deze in sommige gevallen oplopen tot wel 10 centimeter.

De voordelen van rubberen tegels

Rubberen tegels worden vooral vaak teruggezien in en rondom speeltuinen. Dit brengt ons meteen op een van de voordelen van de tegels: de veiligheid die de tegels met zich meebrengen. Rubberen tegels hebben een valdempende werking, waardoor hevige blessures bij eventueel vallen voorkomen kunnen worden. Mede hierdoor zijn de rubberen tegels veelal terug te vinden rondom glijbanen, trampolines en andere speeltoestellen.

Een ander groot voordeel van rubberen tegels is dat het zeer onderhoudsarm is. Wanneer de tegels op hun plek liggen, hoeft er niet of nauwelijks meer naar de tegels omgekeken te worden. Wel is het verstandig om blaadjes, takjes en eventueel vuil eens in de zoveel tijd van de tegels te verwijderen, om de tegels zolang mogelijk mooi te houden.

De nadelen van rubberen tegels

Naast het feit dat de rubberen tegels zeer veilig en onderhoudsarm zijn, kennen de tegels ook een aantal nadelen. Allereerst kan de dikte van de tegels een nadeel zijn. Doordat de tegels over het algemeen aan de dikke kant zijn, zijn deze vaak niet erg flexibel. Hoewel de dikte van de tegels in sommige gevallen ook als voordeel gezien kan worden, kan deze tijdens het aanleggen van de tegels ook als probleem ervaren worden.

Ook de kleur en de uitstraling van de rubberen tegels worden door veel mensen als minpunt ervaren. Over het algemeen worden rubberen tegels geleverd in de bekende zwarte ‘rubberkleur’, waardoor tuinen, balkons en speeltuinen als snel een wat donkere en ‘saaie’ uitstraling kunnen krijgen.

Bovendien zijn rubberen tegels niet in iedere weersomstandigheid even bruikbaar. Wanneer het regent blijft er snel water op liggen en kunnen de tegels behoorlijk glad worden. Schijnt de zon, dan worden de tegels juist erg heet. In beide gevallen - regen of zonneschijn - kunnen de tegels, ondanks het feit dat ze over het algemeen als zeer veilig worden ervaren, dus ook de nodige risico’s met zich meebrengen.

Kunstgras als alternatief voor rubberen regels

Waar rubberen tegels een goede optie kunnen zijn wanneer je op zoek bent naar een ondergrond, kun je ook kiezen voor kunstgras. Kunstgras biedt een aantal voordelen ten opzichte van rubberen tegels. Dit begint met het aanleggen van het kunstgras. Kunstgras aanleggen gaat in negen van de tien keer eenvoudiger dan rubberen tegels. Kunstgras is flexibeler en bovendien een stuk groter dan de rubberen tegels van 50x50, waardoor het bekleden van de ondergrond ook nog eens een stuk sneller gaat.

Ook doet een ondergrond met kunstgras vrolijker en kleurrijker aan dan een ondergrond met rubberen tegels. Bovendien is kunstgras is tegenwoordig niet of nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden, waardoor het ook nog eens veel natuurlijker lijkt. De groene kleur van het kunstgras wordt door veel mensen als mooier ervaren, vergeleken met de zwarte, rubberen tegels. Een daarbij: er zijn tegenwoordig zelfs verschillende soorten gekleurd kunstgras verkrijgbaar, waardoor je met kunstgras alle kanten op kunt.

Ten slotte is kunstgras in elke weersomstandigheid te gebruiken. Of het nu regent of de zon schijnt; kunstgras blijft in alle gevallen het hele jaar door mooi. Regen wordt - helemaal wanneer er gebruik wordt gemaakt van drainagematten - eenvoudig afgestroomd. Bovendien is kunstgras uv-bestendig, waardoor het goed tegen zonlicht kan.

Rubberen tegels of kunstgras?

Al met al kunnen we stellen dat kunstgras een uitstekend alternatief is voor rubberen tegels, terwijl dit andersom niet altijd het geval is. Met ons kunstgrastapijt zorg je snel en eenvoudig voor kunstgras in de tuin, kunstgras op het balkon of kunstgras op het terras. Ben je toch op zoek naar rubberen tegels en heb je vragen over hoe ons kunstgrastapijt als alternatief kan werken? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag verder.