Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 - 385 54 24

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Blog

Alles over kunstgras accessoires

Kunstgras kent veel pluspunten ten opzichte van natuurgras. Zo is een kunstgrasmat makkelijk te onderhouden, het hele jaar door groen en bij aankoop ook nog eens eenvoudig zelf te plaatsen. Toch is er een aantal kunstgras accessoires dat het leggen van je kunstgras nóg eenvoudiger maakt. In deze blog behandelen we een aantal kunstgras accessoires die u hierbij helpen.

Kunstgras accessoires voor de ondergrond

Bij het plaatsen van de kunstgrasmat, is het belangrijk om rekening te houden met de ondergrond waarop deze geplaatst wordt. Voordat je het kunstgras op de ondergrond plaatst, adviseren we om hier een stabilisatiedoek onder te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de druk van het kunstgras over de hele ondergrond wordt verdeeld, waardoor er onder het kunstgras geen kuilen en andere oneffenheden ontstaan. Het stabilisatiedoek is niet alleen handig voor de ondergrond, het zorgt er ook nog eens voor dat het onkruid dat de neiging heeft om door het kunstgras te gaan groeien wordt tegengehouden.

Naast het stabilisatiedoek kan het in sommige gevallen ook handig zijn om een drainagemat onder het kunstgras te leggen. In principe is ons kunstgras waterdoorlatend, door de kleine gaatjes die in de rug van het kunstgras zijn verwerkt. Toch kunnen sommige ondergronden voor problemen in de afwatering zorgen, waardoor het water minder goed weg zal lopen. In zo’n geval zorgt een drainagemat ervoor dat eventuele verschillen in hoogte worden platgestreken en het water als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.

Heb je hulp nodig bij het aanleggen van het kunstgras of het gereedmaken van de ondergrond? Kijk dan eens naar onze kunstgras leginstructies! Laat je het kunstgras liever leggen door ons professionele aanlegteam? Dan kun je natuurlijk ook altijd gebruik maken van onze kunstgras aanlegservice.

Kunstgras accessoires voor het aanleggen

Met het klaarmaken van de ondergrond en het eventueel plaatsen van stabilisatiedoek en drainagematten, ben je al een heel eind met het aanleggen van het kunstgras. Hierna is het tijd om de kunstgrasmat ook daadwerkelijk te gaan leggen. Het kan soms voorkomen ons kunstgras op rol net even iets te breed is voor de oppervlakte die je wil gaan bekleden. In dat geval snij je met een kunstgrasmes het grastapijt eenvoudig op maat.

Als het kunstgras op de juiste maat is gesneden, kun je beginnen aan het vastplakken van het kunstgras. Mocht je veel kleinere stukken kunstgras aan elkaar willen plakken, wordt het aangeraden om dit met kunstgrastape te doen. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras eenvoudig aan elkaar plakt en eventuele naden niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

Nu het kunstgras onderling goed aan elkaar vast zit, is het tijd om het kunstgras vast te zetten in de grond. Hiervoor zijn kunstgras haken een handige accessoire. Hiermee zet je eenvoudig de zijkanten van het kunstgras vast, waardoor deze niet op zullen waaien. Werk je liever niet met de haken? Dan is het ook goed vast te maken met kunstgraskit. Deze kit wordt veel gebruikt voor het vastmaken van kunstgras randen op harde ondergronden

Advies over kunstgras accessoires

We kunnen stellen dat de verschillende kunstgras accessoires je een heel eind op weg kunnen helpen bij het aanleggen van het kunstgras. Heb je toch nog vragen over het aanleggen van de grasmat of over het gebruik van de accessoires? Neem dan vooral even contact met ons op, dan helpen we je graag verder!