Stabilisatiedoek

€ 2,99
per m²
Omschrijving

Dit geovlies stabilisatiedoek, ook wel egalisatiedoek of drukverdeeldoek genoemd, is een doek van 200 gram met extra sterkt. Een stabilisatiedoek wordt bovenop de kunstgrasondergrond en onder het kunstgras gelegd. Dit doek wordt gebruikt om de grond egaal te houden en om te voorkomen dat er kuilen gaan ontstaan in het kunstgras bij intensiever gebruik. Je kunt een stabilisatiedoek in plaats van een worteldoek onder het kunstgras leggen.

Wat zijn de voordelen van een stabilisatiedoek?

Allereerst zorgt een stabilisatiedoek voor een stevigere ondergrond: deze doeken zijn sterker dan worteldoeken. Daarnaast voorkomt het ook de ontwikkeling van onkruid door het kunstgras. Dit scheelt aan de ene kant natuurlijk tijd, maar het voorkomt ook onregelmatigheden onder het kunstgras. Ook mollen, die funest zijn voor het kunstgras, kunnen ook niet door het stevige doek werken. Met een stabilisatiedoek blijft het kunstgras dus langer mooi.

Heb ik een stabilisatiedoek nodig?

Je hebt een stabilisatiedoek nodig als je gebruik maakt van zand of aarde als ondergrond. Als je kunstgras over bijvoorbeeld tegels of beton legt, dan is dit doek niet per se nodig. Het kan dan overigens geen kwaad, aangezien onkruid niet door het doek komt. Zorg er wel voor dat de tegels en/of het beton vlak liggen, anders komt dit hoogteverschil zichtbaar terug in het kunstgras.

Als kinderen op het gras spelen, of als er bijvoorbeeld speeltoestellen op het kunstgras komen te staan, dan biedt valdemping onder het kunstgras extra veiligheid.

Hoe plaats ik een stabilisatiedoek?

Het plaatsen van een stabilisatiedoek is eenvoudig met onze leginstructies. Omdat het tussen het zandbed en het kunstgras zelf ligt, is het dus van belang om eerst de ondergrond te egaliseren. Je kunt eventueel de hoeken van het doek vast zetten met kunstgras haken. Als je ervoor kiest om kunstgras te laten leggen door onze specialisten, dan kun je er ook voor kiezen om het stabilisatiedoek door ons te laten plaatsen!


Stabilisatiedoek
€ 2,99
per m²

Een stabilisatiedoek is het doek dat tussen het gras en de ondergrond geplaatst wordt, om de grond egaal te houden en onkruid te voorkomen.

Zachtheid
Echtheid
Verstandig om ook te bestellen: