Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 - 385 54 24

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lijm en band

Omschrijving

Wilt u tijdens het leggen van uw kunstgras twee verschillende stukken kunstgras naast elkaar plaatsen? Dan zijn er verschillende manieren om deze stukken aan elkaar en aan de ondergrond vast te maken. Een van de meest gebruikte technieken is het gebruik van kunstgras lijm en band. Maar hoe werkt het gebruik van lijm en band eigenlijk?

Kunstgras lijmen met lijm en band

Het gebruik van de kunstgras lijm in combinatie met de band is zeer eenvoudig. Wanneer u twee verschillende stukken kunstgras aan elkaar wilt lijmen, doet u dit dus ook eenvoudig zelf. Om de twee stukken goed op elkaar aan te laten sluiten, dient u een aantal stappen uit te voeren. Om te beginnen, plaatst u het band onder de naad, waar de twee stukken kunstgras op elkaar aansluiten. Op deze band kunt u vervolgens de lijm aanbrengen, die u daarna goed dient te verdelen. Door de kunstgrasmat hierna voorzichtig terug te klappen en stevig tegen de band aan te drukken, zullen de band en het kunstgras goed aan elkaar hechten. Hierna is het wachten tot de lijm volledig is uitgehard. Dit zal ongeveer een uur duren. Wanneer de stappen goed en zorgvuldig zijn uitgevoerd, zal de naad tussen beide stukken kunstgras op dit moment volledig onzichtbaar zijn.

Voordelen kunstgras lijm

Het vastmaken van kunstgras met behulp van kunstgras lijm en band kent een aantal grote voordelen. Allereerst is het gebruik van de kunstgras lijm dus zeer effectief en eenvoudig snel uit te voeren. Het grote voordeel ten opzichte van andere technieken is bovendien dat de lijm ook op harde ondergronden is te gebruiken. Waar bijvoorbeeld kunstgras haken alleen te gebruiken zijn op relatief zachte ondergronden, is kunstgras lijm ook op bijvoorbeeld tegels of beton te gebruiken. Ideaal!

€ 44,95
per blik

Met 1 set lijm en band kunt u 10 meter naad lijmen.

Blogs
 • De voor- en nadelen van rubberen tegels met kunstgras

  Ben je op zoek naar een veilige ondergrond in jouw tuin of balkon om je kinderen op te laten spelen? Of ben je op zoek naar een ondergrond voor een kinderspeelplaats? Dan heb je hiervoor verschillende mogelijkheden. Rubberen tegels zijn in zo’n geval een optie, maar in plaats van tegels zou je ook voor kunstgras kunnen kiezen. Maar zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide producten? Wanneer kies je voor tegels en wanneer voor kunstgras? Je leest het in deze blog!

 • Geurneutraliserende korrels gebruiken

  Kunstgras is in talloze situaties goed te gebruiken. Zo kun je kunstgras gebruiken als ondergrond voor je terras, om je balkon een extra groene touch te geven of natuurlijk om lekker op te sporten. In alle gevallen kent het kunstgras een groot aantal voordelen. Nooit meer maaien, altijd groen gras; het is slechts een aantal van de vele voordelen van kunstgras. Ook als je in het bezit bent van huisdieren is kunstgras uitermate geschikt om in de tuin te leggen. Ze kunnen er zelfs hun behoefte op doen. Maar hoe krijg je het kunstgras daarna eigenlijk weer schoon? Daar zijn een paar handige manieren voor.

 • Kunstgras vastzetten: hoe en waarom is het belangrijk?

  Kunstgras kent een groot aantal voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld nooit meer je gras te maaien, je geniet het hele jaar door van een mooi gekleurde grasmat en het aanleggen van kunstgras is heel eenvoudig. Bij het aanleggen van het kunstgras moet je er echter wel goed om denken dat je het kunstgras goed vastzet. Maar kunstgras vastzetten; waarom is het eigenlijk zo belangrijk en op welke manieren kun je kunstgras vastzetten? We leggen het je uit in deze blog!

   

 • Kunstgras onder je zwembad of trampoline, kan dat?

  Kunstgras kent een groot aantal voordelen. Naast het feit dat het zeer weinig onderhoud nodig heeft en het maaien daarmee voorgoed verleden tijd is, is het bijvoorbeeld ook nog eens erg kindvriendelijk. Door de valdempende werking van kunstgras, kun je je kinderen met een gerust hart op het kunstgras laten spelen. Bovendien: de groene grasvlekken in de kinderkleding zijn ook verleden tijd; een win-winsituatie. Heeft u de beschikking over een tuin en is het ‘s zomers mooi weer? Dan is het natuurlijk heerlijk om een zwembad in de tuin te zetten. Maar kunstgras onder je zwembad of misschien wel onder de trampoline; kan dat eigenlijk?