Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 - 385 54 24

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tegels als ondergrond voor kunstgras

Het is heel goed mogelijk om kunstgras tapijt te leggen op een ondergrond van tegels. Kunstgras tapijt is namelijk flexibel en vormt zich naar de ondergrond. Houd er wel rekening mee dat u het kunstgras tapijt legt volgens de instructies. Zo moet de ondergrond van tegels wel egaal zijn en geen scherpe randen of hoeken bevatten. 

Tegels onder het kunstgras egaliseren 

Liggen de tegels op uw terras of in uw tuin niet egaal? U kunt in dat geval gebruikmaken van valdemping. Hiermee zorgt u ervoor dat de ondergrond egaal is en dat de tegels en stenen niet meer zichtbaar en/of voelbaar zijn. Bovendien zorgt de valdemping ervoor dat het kunstgras zacht aanvoelt als u erover heen loopt en minder snel slijt. Kinderen en huisdieren spelen zo heerlijk op het kunstgras én u geniet nog langer van uw groene gazon. 

Afwatering voor kunstgras dat op tegels is gelegd

Loopt het water in uw tuin of op uw terras of balkon slecht weg? Dan raden wij u aan om drainagematten onder het kunstgras tapijt aan te brengen. Dit zijn matten waarin gleuven of sporen zijn aangebracht, waardoor het water eenvoudig zijn weg kan vinden en afgevoerd kan worden. Hiermee voorkomt u dat het water zich zal ophopen tussen de tegels en het kunstgras tapijt. 

Handige accessoires als u kunstgras tapijt op tegels legt

Om te voorkomen dat u last krijgt van onkruid in uw kunstgrasmat, kunt u ervoor kiezen om een stabilisatiedoek aan te brengen. Dit is niet per se nodig op tegels, omdat de ondergrond van zichzelf stevig genoeg is en egaal zal blijven. Het voordeel van een stabilisatiedoek is echter wel dat het onkruid tegenhoudt. Door dit aan te brengen tussen de tegels en uw grastapijt, voorkomt u dan ook dat het onkruid na verloop van tijd door uw grastapijt heen kan groeien. 

Om ervoor te zorgen dat het kunstgras tapijt precies past in uw tuin of op uw balkon, kunt u het grastapijt eenvoudig snijden met een kunstgrasmes. Hiermee snijdt u de rollen kunstgras tapijt in het juiste formaat en in de juiste vormen. Lees ook onze tips voor het leggen van kunstgras.

Kan je kunstgras op beton leggen?

Net als op tegels is het goed mogelijk om kunstgras te leggen op een betonnen ondergrond. U kunt het kunstgras tapijt direct aanbrengen en vastplakken op het beton met kunstgras tape of met kunstgras lijm en band. Om het kunstgras vast te lijmen op betonband kunt u het beste gebruikmaken van kunstgras kit. Hiermee zorgt u voor een zeer sterke en hufterproof verbinding tussen het kunstgras tapijt en het beton. Wel moet u rekening houden met de afwatering en zorgen dat er zich geen scherpe randen bevinden onder uw kunstgras tapijt. Indien dit bij u toch het geval is raden wij u aan om gebruik te maken van valdemping en/of drainagematten. 

Andere kunstgras ondergronden dan tegels of beton? 

Heeft u een andere kunstgras ondergrond dan tegels, beton of stenen? Geen probleem! Kunstgras tapijt is op zeer veel verschillende ondergronden aan te brengen. Heeft u vragen over de ondergrond waarop u uw kunstgras tapijt wilt leggen? Of vragen over goedkoop kunstgras? Contacteer dan gerust onze kunstgras specialisten. Wij helpen u graag verder. 

 

<< Ga terug naar veelgestelde vragen