Tegels als ondergrond voor kunstgras

Kunstgras wordt vaak aangeschaft ter vervanging van tegels in de tuin. Vaak krijgen wij dan de vraag of het kunstgras ook rechtstreeks op de tegels gelegd kan worden. Gelukkig is dit in de meeste gevallen geen probleem; tegels zijn - mits u het kunstgras op de juiste manier aanlegt - een prima ondergrond voor kunstgras.

Tegels onder het kunstgras egaliseren 

Doordat kunstgras erg flexibel is, vormt het grastapijt zich eenvoudig naar de ondergrond. Het is hierbij wel belangrijk dat de tegels zelf ook egaal liggen. Is dit niet het geval? Dan kunt u gebruikmaken van kunstgras valdemping. Op deze manier weet u zeker dat de ondergrond helemaal egaal is en de tegels niet meer te zien en te voelen zijn. Daarbij zorgt de valdemping ervoor dat eventuele vallen minder hard aankomen. Dit maakt het kunstgras, met name voor kinderen, een nog veiligere ondergrond om op te spelen.

Afwatering bij kunstgras op tegels

Wanneer u kunstgras aanlegt, is het belangrijk dat u de afwatering van regenwater goed in de gaten houdt. In de meeste gevallen is dit met kunstgras op tegels geen enkel probleem. Loopt het water op uw kunstgras toch niet helemaal goed weg? Dan raden wij u aan om drainagematten onder het kunstgras tapijt aan te brengen, Deze matten zorgen er door hun gleuven of sporten door dat het water eenvoudig wegloopt. Hierdoor zal het water zich niet tussen de tegels en het kunstgras ophopen.

Kunstgras op tegels aanleggen met accessoires

Kunstgras op tegels aanleggen doet u over het algemeen eenvoudig zelf. Er is een aantal kunstgras accessoires die u hierbij kunt gebruiken, om het aanleggen te vereenvoudigen en zeker te weten dat u na afloop niet tegen vervelende problemen aanloopt. 

Allereerst wilt u natuurlijk dat het kunstgras precies op de te bekleden tegels past. Is het hierbij nodig om het kunstgras op het juiste formaat te snijden? Dan raden wij u aan om een kunstgrasmes te gebruiken. Met dit speciaal ontworpen mes, snijdt u uw kunstgras eenvoudig in het juiste formaat en de juiste vorm.

Om onkruid in uw kunstgras te voorkomen, kunt u een stabilisatiedoek aanbrengen. De tegels zullen als ondergrond van het kunstgras van zichzelf stabiel genoeg zijn, maar een stabilisatiedoek fungeert wel als extra laag tussen de tegels en het kunstgras, waardoor onkruid geen kans maakt.

Kunstgras op tegels aanleggen

Zoals gezegd, legt u met behulp van onze kunstgras accessoires in de meeste gevallen uw kunstgras eenvoudig zelf aan op de tegels. Lukt het toch niet helemaal of ervaart u problemen bij het plaatsen van het kunstgras? Dan helpen wij u graag verder! Wij hebben kunstgras leginstructies opgesteld, waarmee u in tien eenvoudige stappen uw kunstgras aanlegt. Laat u het kunstgras toch liever door ons op uw tegels aanleggen? Ook dat is geen enkel probleem. In dat geval kunt u gebruikmaken van onze kunstgras aanlegservice, waarbij onze kunstgrasprofessionals ervoor zorgen dat het kunstgras op de juiste manier geplaatst wordt.

 

<< Ga terug naar veelgestelde vragen