Wat zijn kunstgras pennen?

Ben je van plan om zelf kunstgras aan te leggen, maar zoek je nog naar een goede manier om het kunstgras vast te te zetten aan de ondergrond? Onze kunstgras pennen (ook wel kunstgras haken genoemd) zijn hiervoor dé perfecte oplossing. Met de kunstgras pennen wordt het vastzetten van kunstgras een fluitje van een cent.

Hoe gebruik ik kunstgras pennen?

Het gebruik van kunstgras pennen om uw kunstgras vast te zetten is niet alleen erg effectief, maar ook nog eens zeer eenvoudig. De kunstgras pennen worden om de ongeveer 50 centimeter rond de omtrek van het kunstgras geplaatst. Het aantal kunstgras haken dat je hiervoor nodig hebt, hangt dus ook af van de omtrek van het kunstgras. Ben je van plan om een kunstgrasmat van 3 bij 3 meter aan te leggen. Dan is de omtrek 12 meter en heb je in totaal dus 24 kunstgras pennen. Een van de grootste voordelen van kunstgras pennen is dat deze volledig in het kunstgras verdwijnen en ze hierdoor niet of nauwelijks te zien zijn. Om de pennen optimaal in het gras weg te werken, kan het soms nodig zijn om het gras dat zich onder de pen bevindt iets omhoog te trekken.

Kunstgras pennen voordelen

Ga je kunstgras leggen op een relatief zachte onder grond als aarde of zand? Dan zijn kunstgras pennen de beste oplossing voor het vastzetten van het kunstgras in de ondergrond. Het gebruik van kunstgras pennen is de snelste en bovendien een van de meest stevige manieren van bevestigen. Ga je kunstgras leggen in een meer heuvelachtige omgeving? Ook dan kunstgras pennen ideaal om het kunstgras vast te zetten!