Kun je kunstgras op asfalt leggen?

Het is mogelijk om kunstgras op asfalt te leggen. Een belangrijk aspect bij het kunstgras leggen is dat de ondergrond vlak en sterk dient te zijn en dat is bij asfalt doorgaans het geval. Er zijn wel een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld de manier waarop kunstgras op asfalt wordt vastgemaakt. Bij de plaatsing van een kunstgrasveld ter vervanging van gras is het bijvoorbeeld mogelijk om van kunstgrashaken gebruik te maken. Dit om te voorkomen dat het kunstgras verschuift. Bij de combinatie kunstgras asfalt is het niet mogelijk om het met haken aan elkaar te verbinden. Daar is echter een andere oplossing voor beschikbaar.

Hoe maak je kunstgras op asfalt vast?

Het is van belang om kunstgras op asfalt vast te maken om het goed op de plek te houden. Dat geldt overigens eveneens voor de plaatsing van kunstgras op tegels of beton. Er is speciale kunstgras kit beschikbaar om het kunstgras met het asfalt te verbinden. Op deze manier vindt er geen verschuiving plaats. Kunstgras kit is voor allerlei toepassingen te gebruiken, zoals om kunstgras op asfalt te verlijmen net als op stenen of op een vlonder en op een trap, balkon of dakterras. Het is mogelijk om acht tot tien meter te verlijmen met gebruik van één tube kunstgras kit. Overigens is het van belang om het kunstgras goed rondom vast te kitten. Het is ideaal om per meter te kitten met daarna vijf centimeter ertussen.

Wat zijn de voordelen van kunstgras op asfalt leggen?

Er zijn verschillende voordelen te benoemen van kunstgras op asfalt leggen. Het is bijvoorbeeld lastig om asfalt te verwijderen om daarna de ondergrond gereed te maken. Dit geldt eveneens voor beton of tegels. Het voordeel is dat de ondergrond in de vorm van asfalt gewoon kan blijven liggen. Een ander voordeel is dat asfalt al verhard materiaal is dat sterk en veelal vlak is. Zo zorgt kunstgras op asfalt uiteraard ook voor een mooie uitstraling en is er geen onderhoud nodig. Verder is het leggen van kunstgras op asfalt eenvoudig zelf te doen, maar kan de klus ook worden uitbesteed.

Waar moet ik op letten bij kunstgras op asfalt?

Het is wel belangrijk dat het asfalt vlak en strak is. Mocht dit niet het geval zijn dan is het mogelijk om oneffen delen met zand te vullen of om een zogenoemde drukverdeeldoek te gebruiken. Dit doek zorgt voor een goede verdeling van de druk en voorkomt dat er in het kunstgras op asfalt oneffenheden komen. Deze methode wordt ook toegepast bij asfalt op tegels waarbij er sprake is van voegen. Wij adviseren bij intensief gebruik een dik type kunstgras op asfalt om de comfortbeleving te optimaliseren.