Hoe verwijder je mos van het kunstgras?

Eén van de grootste voordelen van kunstgras is dat het maar weinig onderhoud nodig heeft. Zo hoeft u bijvoorbeeld nooit meer te maaien, te sproeien, of gras in te zaaien. Ook het verwijderen van bijvoorbeeld onkruid is, mits het kunstgras goed is aangelegd, verleden tijd. Door een stabilisatiedoek onder het kunstgras te leggen, zal kunstgras bij uw kunstgrasmat geen kans maken.

Mos op kunstgras

Maar hoe zit het dan met mos op kunstgras? Mos ontstaat niet onder, maar boven de grond; meestal op donkere, vochtige plekjes en hoekjes. Bovendien kunnen alle ingrediënten die mos veroorzaken door de wind worden meegenomen en op die manier op het kunstgras terechtkomen. Hierom is mos in uw kunstgras tuin helaas nooit helemaal tegen te gaan. 

Mos op kunstgras voorkomen

Ondanks het feit dat je mos in kunstgras nooit helemaal kunt voorkomen, is er wel een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen, waarmee je het tot een minimum kunt beperken. Allereerst is het belangrijk om het kunstgras eens in de zoveel tijd schoon te houden met behulp van een kunstgras bezem. Door restjes mos die op het kunstgras terecht zijn gekomen op tijd te verwijderen, krijgt het mos geen kans om zich in het gras te nestelen. Ook is het verstandig om alle randen en naden goed te controleren? Liggen deze er nog goed bij? Dan zal het mos hier niet snel gaan groeien. Instrooizand is hierbij ook erg belangrijk. Ligt er nog voldoende zand op het gras of is het nodig dit bij te vullen? Wanneer er voldoende zand op het gras ligt, zal het mos hier minder eenvoudig op groeien.

Mos op kunstgras verwijderen 

Helaas kan het altijd voorkomen dat het mos u te snel af is en zich toch in het kunstgras weet te nestelen. In zo’n geval is er een aantal manieren om het mos uit het kunstgras te verwijderen. Allereerst kun je proberen het mos te verwijderen met strooizout. Door dit zout te strooien op te plekken waar het mos zich bevindt, borstel je dit na een kwartiertje wachten eenvoudig weg met de kunstgras bezem. Helpt dit niet? Dan is er een aantal bestrijdingsproducten op de markt, dat kan helpen bij het verwijderen van het mos. Ga hierbij wel altijd goed de gebruikersinstructies en de ingrediënten van het product na.

Ga terug naar veel gestelde vragen >>