Waar dient een drukverdeeldoek voor?

Bij het aanleggen van kunstgras is de ondergrond één van de belangrijkste elementen om rekening mee te houden. Eén van de mogelijkheden die er zijn bij het kiezen van de juiste ondergrond, is het aanleggen van een drukverdeeldoek onder het kunstgras. Maar waar dient een drukverdeeldoek voor?

Wat is een drukverdeeldoek?

Een goede, stevige ondergrond, is bij het aanleggen van kunstgras van groot belang. Helaas is de ondergrond van zichzelf lang niet altijd stevig genoeg. Gelukkig is er een aantal mogelijkheden om de stevigheid van de kunstgras ondergrond te bevorderen. Eén van de meest gebruikte en geschikte manieren hiervoor is het aanleggen van een drukverdeeldoek (ook wel stabilisatiedoek). Het drukverdeeldoek zorgt allereerst voor een stevige basis voor het aan te leggen kunstgras en zorgt er bovendien wordt dat de druk die door mensen en/of voorwerpen van bovenaf wordt uitgeoefend, geleidelijk over het kunstgras worden verdeeld.  

De voordelen van een drukverdeeldoek

Het aanleggen van drukverdeeldoek onder uw kunstgrasmat is om meerdere manieren een slim idee. Om te beginnen zorgt het dus voor een geleidelijke verdeling van de druk die van bovenaf op het kunstgras wordt uitgeoefend. Praktisch gezien, zorgt dit ervoor dat de kracht die door voetstappen of eventuele speeltoestellen/tuinmeubels op het gras wordt uitgeoefend, niet zorgt voor kuilen, of hobbels. Met een drukverdeeldoek kunt u dus zonder zorgen zwaardere voorwerpen op het kunstgras plaatsen.

Niet alleen zorgt het drukverdeeldoek voor een geleidelijke verdeling van de uitgeoefende druk; ook eventuele hobbels of kuilen onder het kunstgras worden door het drukverdeeldoek gemaskeerd. Bij het aanleggen van kunstgras, is het aan te raden om dit op een gave ondergrond doet, omdat oneffenheden vroeg of laat zichtbaar worden. Is dit bij u niet mogelijk? Met het plaatsen van een drukverdeeldoek tussen de ondergrond en het kunstgras, lost u dit probleem eenvoudig op.

Verder is een drukverdeeldoek ideaal voor het tegengaan van onkruid. Ondanks het feit dat kunstgras van zichzelf al nauwelijks onderhoud nodig heeft, is er een kleine kans dat onkruid van onderen door het kunstgras heen groeit. Door een drukverdeeldoek onder het kunstgras te leggen, creëert u als het ware een extra beschermlaag, waardoor het voor onkruid onmogelijk wordt om de kop op te steken.