Kunstgras vs. 'echt' gras: wat is er nu beter?

Kunstgras vs. 'echt' gras

Een vorm van groen kan in geen enkele tuin ontbreken. Bij groen kunt u onder andere denken aan bloemen, planten en gras. En of u in dit laatste geval nou voor echt gras of kunstgras kiest, is helemaal afhankelijk van de eisen die u aan uw grasveld stelt. Onderstaande afwegingen helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Tijd over of tijd tekort?

Een groene tuin vraagt onderhoud en dus ook tijd. Laat, wanneer u hier geen tijd voor heeft of hier geen tijd voor wilt maken, een echt grasveld achterweg. Gras moet namelijk ongeveer één keer per week gemaaid worden en vraagt ook de nodige onderhoudstijd in de vorm van bemesting en besproeien. Onderhoudsvriendelijk kunstgras is dan een veel betere oplossing.

Beschikt u over groene vingers?

Een groene tuin vereist over het algemeen groene vingers. Wanneer u dus van uzelf al weet dat u hierover niet beschikt, valt de keuze al snel op kunstgras in de tuin. Met kunstgras heeft u namelijk, zonder al teveel onderhoud, het hele jaar door plezier van een prachtig groen gazon. Beschikt u wel over die groene vingers en houdt u van de geur van pas gemaaid gras? Kies dan voor echt gras.

De ligging van het grasveld

De ligging van het grasveld in uw tuin is ook erg belangrijk voor het maken van de juiste keuze tussen echt gras en kunstgras. Wanneer het gazon namelijk compleet in de schaduw ligt, is het voor iemand met groene vingers ook erg moeilijk om echt gras groen te houden. In dit geval zou kunstgras juist de uitkomst voor u kunnen zijn. 

De voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft naast het hierboven genoemde nog meer voordelen. Vaak wordt kunstgras (ten onrechte) geassocieerd met ‘nep’. En het klopt dat kunstgras vroeger in de verste verte niet op echt gras leek, maar tegenwoordig is het nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Dit en het feit dat kunstgras duurzaam is, onderhoudsvriendelijk en gebruiksvriendelijk voor zowel u als eventuele huisdieren en kinderen, maakt het een ware kanshebber voor iedere tuin, of als kunstgras op het balkon, of kunstgras op het dakterras.

Kunstgras is er in verschillende prijsklassen, maar ook betaalbaar kunstgras is verkrijgbaar is vele verschillende soorten, waardoor u altijd de kunstgrassoort vindt die aansluit bij uw wensen. Wij voorzien u graag van een persoonlijk advies.

De voordelen van echt gras

Ondanks alle voordelen van kunstgras blijven sommige mensen van mening dat er niets gaat boven 'echt' gras, oftewel natuurgras. De geur van pas gemaaid gras, het gevoel als je erop loopt en het onderhoud wat toch ook best rustgevend kan zijn - vooral voor de mensen onder ons met groene vingers. Daarnaast is het een reden om contact te houden met de buren: altijd fijn als de buren in je vakantie het gras willen maaien en besproeien.

Een ander voordeel is dat 'echt' gras zachter is dan kunstgras waardoor een val minder snel een schaafwond oplevert. Met kleine kinderen is dit toch een groot voordeel! En niet geheel onbelangrijk: in aanschaf is 'echt' gras goedkoper, als je het tenminste zelf inzaait. Grasmatten zijn ook een mogelijkheid, dit zorgt alleen wel voor meer kosten in aanschaf. Het voordeel is dan wel weer dat je de inzaaiperiode niet hoeft af te wachten.

Heeft dit artikel je geholpen bij je keuze en is de keuze gevallen op kunstgras? Goed om te horen. Bekijk ons assortiment door hier te klikken. Toch nog vragen of hulp nodig? Je kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij helpen je graag. Bel ons op het telefoonnummer [telefoonnummer] of stuur een e-mail naar [e-mail adres]. Kijk ook eens naar onze kunstgras aanbiedingen en ons gekleurde kunstgras.

Wilt u voordat u kunstgras bestelt het liever alvast eens zien? Dan kunt u kosteloos stalen aanvragen om een goede indruk te krijgen van onze producten. 

Stalen aanvragen

Terug naar overzicht >>