Kunstgras vastzetten: hoe en waarom is het belangrijk?

Kunstgras kent een groot aantal voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld nooit meer je gras te maaien, je geniet het hele jaar door van een mooi gekleurde grasmat en het aanleggen van kunstgras is heel eenvoudig. Bij het aanleggen van het kunstgras moet je er echter wel goed om denken dat je het kunstgras goed vastzet. Maar kunstgras vastzetten; waarom is het eigenlijk zo belangrijk en op welke manieren kun je kunstgras vastzetten? We leggen het je uit in deze blog!

Waarom kunstgras vastzetten?

Kunstgras vastzetten is om een aantal redenen een zeer belangrijke stap in het aanleggen van kunstgras. Allereerst zorg je er met het vastzetten van kunstgras - logischerwijs - voor dat het kunstgras te allen tijde op zijn plek blijft liggen. Wanneer je dit niet doet, is de kans groot dat het kunstgras bij een stevige wind opwaait en gaat verschuiven. Bovendien zorg je er met het vastzetten van kunstgras voor dat het kunstgras stevig, maar vooral strak wordt aangelegd. Doordat de zijkanten van het kunstgras niet zullen verschuiven, zullen er ook geen bobbels, plooien of andere oneffenheden in de kunstgrasmat ontstaan. Dit is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van het kunstgras; je voorkomt hiermee bovendien dat je makkelijk over het grastapijt struikelt.

Kunstgras vastzetten: accessoires

Bij Kunstgrasnet.nl koop je snel en eenvoudig verschillende soorten kunstgras accessoires voor het vastzetten van jouw kunstgrasmat. Zo kun je je kunstgras vastzetten met bijvoorbeeld kunstgras haken, maar u kunt bij Kunstgrasnet ook terecht voor kunstgras kit en kunstgras tape om uw kunstgras mee vast te zetten. Welke kunstgras accessoire je wanneer nodig hebt, hangt af van de situatie. Om u hiermee te helpen, zullen we iedere accessoire kort behandelen en uitleggen hoe u uw kunstgras hiermee vast kunt zetten.

Kunstgras vastzetten met kunstgras haken

Ben je van plan het kunstgras in de tuin of op een andere plek met een zachte ondergrond te plaatsen? Dan zijn kunstgras haken ideaal geschikt om het kunstgras mee vast te zetten. Deze U-vormige haken prik je eenvoudig langs de omtrek van het kunstgras, waardoor de zijkanten van het kunstgras niet op zullen waaien of verschuiven. Ons advies is om de haken - om het kunstgras zo goed mogelijk vast te zetten - iedere 50 centimeter te plaatsen. Wanneer het kunstgras op een harde ondergrond wordt gelegd of wanneer u een zeer korte kunstgrassoort koopt, zijn de kunstgras haken minder geschikt. Maar gelukkig zijn er alternatieven.

Kunstgras vastzetten met kunstgras kit

Wanneer je het kunstgras op een hardere ondergrond als het dakterras, trappen of stenen legt, is het gebruik van kunstgras haken niet mogelijk. In dat geval is kunstgras kit een goede oplossing om het kunstgras toch vast te kunnen zetten. Het gebruik van de kunstgras is zeer effectief en bovendien eenvoudig toe te passen. Met één tube kit, zet je ongeveer 8 tot 10 meter kunstgras vast. De kit is hierbij eenvoudig op de rand van het kunstgras aan te brengen. Ons advies is om de kit rondom het gehele oppervlak van het kunstgras aan te brengen. Houd om de meter echter wel even een aantal centimeter ruimte over, zodat de kit goed en snel kan drogen.

Kunstgras vastzetten met kunstgrastape

Kunstgras vastzetten doe je ook eenvoudig en snel met kunstgrastape. Kunstgrastape is uitermate geschikt om de randen van het kunstgras vast te plakken aan de ondergrond. Bovendien is kunstgrastape ideaal het vastplakken van meerdere stukken kunstgras. Is het in uw tuin niet mogelijk om een kunstgras rol in zijn geheel neer te leggen, maar moeten er meerdere kleine stukjes naast elkaar worden gelegd? Dan is kunstgras tape het aangewezen materiaal om het kunstgras vast te zetten. De randjes zijn netjes weg te werken en de tape is bovendien geschikt voor ieder weertype. Ideaal!