Is kunstgras slecht voor het milieu?

Kunstgras kent een groot aantal voordelen. Nooit meer maaien, niet of nauwelijks onderhoud, het hele jaar door een groene grasmat; het is slechts een greep uit de voordelen die een kunstgrasmat biedt. Toch zijn er bij veel mensen ook twijfels over kunstgras. Deze twijfels gaan vaak over de veiligheid van kunstgras, maar ook over kunstgras in combinatie met het milieu. Want kunstgras, is dat eigenlijk slecht voor het milieu?

Zijn kunstgras korrels slecht voor het milieu?

Zodra het over kunstgras in combinatie met het milieu gaat, beginnen veel mensen al snel over de zogeheten kunstgraskorrels. Deze rubbergranulaatkorrels worden in sommige gevallen toegevoegd aan het kunstgras, om de kunstgrasmat beter geschikt te maken om op te sporten. De korrels zorgen er, met name in de begintijd van het kunstgras, namelijk voor dat de bal beter rolt en de ondergrond bovendien geschikter werd om slidings op te maken. Er is in de afgelopen jaren veel onderzoek verricht naar de rubbergranulaatkorrels? Is het rubber bijvoorbeeld wel veilig? En zijn de kunstgras korrels niet slecht voor het milieu? Uit deze onderzoeken is gebleken dat de rubberkorrels op het kunstgras wel degelijk slecht zijn voor het milieu. Dit heeft vooral te maken met stoffen die uit de korrels kunnen lekken, die het milieu in de directe omgeving aan kunnen tasten. De gevolgen en de effecten zijn echter minimaal. Bij Kunstgrasnet kunnen we u bovendien helemaal geruststellen: al onze kunstgrassoorten zijn in het geheel vrij van de rubbergranulaatkorrels. De ontwikkeling van ons kunstgras is inmiddels zo ver dat, ook zonder toevoegingen van rubberkorrels, zonder enig probleem op het gras gesport kan worden. Al het kunstgras van Kunstgrasnet is dus niet slecht voor het milieu én ook nog eens 100% veilig.

Kunstgras onderhoud en het milieu

Kunstgras wordt gekenmerkt door het weinige onderhoud dat het nodig heeft. Het is een groot voordeel dat het heeft ten opzichte van natuurgras. Om te beginnen is het natuurlijk een stuk makkelijker en kost het veel minder tijd en moeite, maar ook op het gebied van milieu heeft het zo zijn voordelen. Natuurgras moet gemaaid worden, waar elektriciteit en/of benzine voor nodig is. Bovendien wordt bij het bestrijden van bijvoorbeeld onkruid vaak gebruik gemaakt van chemicaliën die het milieu ook schade toe kunnen brengen. En heeft u al eens nagedacht over het sproeien van uw natuurgras en de hoeveelheid water die hierbij gebruikt wordt? Het zijn stuk voor stuk elementen waar u met een kunstgrasmat geen last van hebt. Met minimale onderhoud geniet u gedurende het hele jaar van perfecte kunstgras tuin, kunstgras balkon of kunstgras terras. Dat is natuurlijk goed voor u, maar kunstgras is dus ook nog eens goed voor het milieu. Een win-winsituatie!

Wil je voordat je kunstgras bestelt het liever alvast eens zien? Dan kun je kosteloos stalen aanvragen om een goede indruk te krijgen van onze producten. 

Stalen aanvragen