Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 - 385 54 24

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Blog

Hoe herken je beste kwaliteit kunstgras?

Beste kunstgras tuin

Is luxe kunstgras echt het beste kunstgras?

Ja er is wel degelijk een kwalitatief verschil merkbaar tussen de verschillende soorten kunstgras. Zo kan kunstgras variëren in kleur, vezelsoort, vezellengte en in dichtheid.

 

Kunstgras beste kwaliteit kunstgrasvezels

Ook de vezelsoorten of de techniek die gebruikt wordt kan verschillen. Zo hebben sommige soorten kunstgras de C-shape techniek die ervoor zorgt dat de vezels beter rechtop blijven staan. Een van de redenen waarom er aan luxe kunstgras vaak een hoger prijskaartje hangt, is de vezeldichtheid. Deze is namelijk een stuk hoger bij luxe kunstgras om het er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. De verhoogde vezeldichtheid zorgt voor meer productie uren wat je dus uiteindelijk in de prijs terug kunt zien. Langere vezels ogen natuurlijker en zorgen er bovendien voor dat het gras zachter aanvoelt en meer demping heeft. Langere vezels tonen dan ook vaak een betere kwaliteit aan.

 

Meerdere kleuren vezels

Om het gras een realistisch uitstraling te geven worden er bij luxe kunstgras meerdere kleuren vezels gebruikt, zoals bruin en groen. Het gras krijgt zo meer dimensie en ziet er meteen minder vlak uit.

 

Ondergrond van kwaliteit kunstgras

Het is voor kwaliteit kunstgras cruciaal dat er geen kunstgras stukjes loslaten. Kunstgras op het balkon, kunstgras op het terras, of gekleurd kunstgras moet allemaal goed aan de ondergrond hechten. Als je kwaliteit kunstgras goed aanlegt kan dit ook niet gebeuren. Hierdoor blijft het kunstgras keurig op zijn plek bij harde regen. Het mag ook niet mogelijk zijn dat kunstgrassprieten worden losgetrokken uit de mat. Ook hiervoor geldt dat een goede aanleg belangrijk is om ervoor te zorgen dat dat nooit kan gebeuren. Onze leginstructie helpt bij het aanleggen van kunstgras. 

 

Beste kunstgras voor tuin

Het is onmogelijk om een bepaalde soort te benoemen tot beste kunstgras voor in de tuin. Elke tuin is immers anders. Je kunt veel plooien, of vervelende hoeken in de tuin hebben. Daarnaast heeft ieder mens ook totaal andere wensen als het aankomt op de aankleding van een tuin. Uiteindelijk willen de meeste mensen die kunstgras in de tuin hebben dat het er zo echt mogelijk uitziet. Hiervoor is een hoge vezeldichtheid nodig. Deze hoge dichtheid is dus voor veel mensen misschien de beste oplossing voor kunstgras in de tuin. Om ervoor te zorgen dat jouw kunstgras zo goed mogelijk wordt aangelegd kun je onze legservice inschakelen. Veel tuinen hebben immers moeilijke randen en hoeken die het aanleggen voor jou zelf moeilijk maken. Om schade of lelijke hoeken te voorkomen kun je kunstgras door ons laten aanleggen. 

 

Kunstgras best getest 

Vaak wordt gevraagd of ons kunstgras wel veilig is. Er is immers in het verleden veel gezegd over kunstgras in het nieuws. Om ervoor te zorgen dat wij zeker weten dat ons kunstgras 100% veilig is zijn al onze kunstgras soorten veelvuldig getest. Daarbij komt dat wij geen rubbergranulaat verwerken in ons kunstgras, terwijl dat juist het product is waar het nieuws over ging. Ons geteste kunstgras is dus helemaal veilig voor iedereen. Kinderen, volwassenen, huisdieren je hoeft je nooit zorgen te maken over de veiligheid. 

In ons ruime assortiment kun je luxe kunstgras of een aantal budgetvriendelijke varianten vinden. Wil je de kwaliteit van ons kunstgras graag zelf ervaren? Vraag dan een gratis stalendoos aan. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.