Het beste kunstgras: hoe herken ik het?

Veel mensen zien waarschijnlijk het verschil niet tussen de verschillende soort kunstgras die we bij Kunstgrasnet aanbieden. Althans, in eerste instantie, want als je beter kijkt, is er wel degelijk verschil. We hebben immers kunstgras van meerdere soorten en voor verschillende plekken. Maar wat zijn deze verschillen dan precies, hoe herken je ze en wat is dan eigenlijk het mooiste kunstgras? We leggen je graag uit hoe je de kwaliteit van kunstgras kunt herkennen, zodat je het beste kunstgras kunt kiezen.

Beste kunstgras

 

Waar moet ik op letten voor het beste kunstgras

Als je wilt zien wat het beste kwaliteit kunstgras is dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst is een goede vezelstructuur, die stevig is vastgelijmd op de ondergrond, erg belangrijk, want wanneer deze goed is, kan er niets afbreken. Ten tweede is het belangrijk dat de grasvezels er zoveel mogelijk uitzien als gras. Hoe minder goed van echt te onderscheiden, hoe beter de kwaliteit. Een laatste punt om op te letten is een verschil in lengte en kleur van de sprieten. Als hier een natuurlijk verschil in zit, is de mat moeilijk van echt te onderscheiden.

Wat is het beste kunstgras?

Wat het beste kunstgras is, is moeilijk te zeggen, maar door op de eerdergenoemde punten te letten kun je wel zelf herkennen of het kunstgras van hoge kwaliteit is. Binnen het brede assortiment van Kunstgrasnet zit uiteraard ook een verschil in kwaliteit van kunstgras. Uiteindelijk is het beste kunstgras comfortabel en nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Daarbij moet het gemaakt zijn milieu- en kindvriendelijke materialen en moet het een erg natuurlijke uitstraling hebben. Bij Kunstgrasnet willen we op het gebied van kwaliteit nog een stap verder gaan, want onze aanlegservice zorgt er ook nog eens voor dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken over de aanleg van het veld.

Is duurder kunstgras van betere kwaliteit?

De vraag of duurder kunstgras ook van betere kwaliteit is wordt ons vaak gesteld. Uiteraard zit daar een kern van waarheid in. Duurder kunstgras is over het algemeen wel van iets betere kwaliteit. Toch gaat deze vlieger niet altijd op, want het ligt er ook aan voor welk doel jij kunstgras wilt gebruiken. Als jij bijvoorbeeld kunstgras koopt om erop te sporten dan is het belangrijker dat het een stevige kunstgrasmat is dan dat het een niet van echt te onderscheiden kunstgrasmat is. In dit soort gevallen kan het gebeuren dat kunstgras dat voor jouw doel een hogere kwaliteit heeft goedkoper is dan een andere soort. Hogere kwaliteit, voor een lagere prijs dus. Mede hierdoor is het lastig aan te geven wat het beste kunstgras is. Doordat het afhankelijk is van een groot aantal factoren, waaronder het doeleinde waar je het voor gaat gebruiken, zal dit in elke situatie een andere kunstgrassoort zijn.

Ondergrond van kwaliteit kunstgras

Het is voor kwaliteit kunstgras cruciaal dat er geen kunstgras stukjes loslaten. Kunstgras op het balkon, kunstgras op het terras, of gekleurd kunstgras moet allemaal goed aan de ondergrond hechten. Als je kwaliteit kunstgras goed aanlegt kan dit ook niet gebeuren. Hierdoor blijft het kunstgras keurig op zijn plek bij harde regen. Het mag ook niet mogelijk zijn dat kunstgrassprieten worden losgetrokken uit de mat. Ook hiervoor geldt dat een goede aanleg belangrijk is om ervoor te zorgen dat dat nooit kan gebeuren. Onze leginstructie helpt bij het aanleggen van kunstgras. 

Wat is het mooiste kunstgras?

Het is onmogelijk om een bepaalde soort te benoemen tot mooiste kunstgras voor in de tuin. Elke tuin is immers anders. Je kunt veel plooien, of vervelende hoeken in de tuin hebben. Daarnaast heeft ieder mens ook totaal andere wensen als het aankomt op de aankleding van een tuin. Uiteindelijk willen de meeste mensen die kunstgras in de tuin hebben dat het er zo echt mogelijk uitziet. Hiervoor is een hoge vezeldichtheid nodig. Deze hoge dichtheid is dus voor veel mensen misschien de beste oplossing voor kunstgras in de tuin. Om ervoor te zorgen dat jouw kunstgras zo goed mogelijk wordt aangelegd kun je onze legservice inschakelen. Veel tuinen hebben immers moeilijke randen en hoeken die het aanleggen voor jou zelf moeilijk maken. Om schade of lelijke hoeken te voorkomen kun je kunstgras door ons laten aanleggen. 

Kunstgras best getest 

Vaak wordt gevraagd of ons kunstgras wel veilig is. Om ervoor te zorgen dat wij zeker weten dat ons kunstgras 100% veilig is zijn al onze kunstgras soorten veelvuldig getest. Daarbij komt dat wij geen rubbergranulaat verwerken in ons kunstgras, terwijl dat juist het product is waar het nieuws over ging. Ons geteste kunstgras is dus helemaal veilig voor iedereen. Kinderen, volwassenen, huisdieren je hoeft je nooit zorgen te maken over de veiligheid. 

In ons ruime assortiment kun je luxe kunstgras of een aantal budgetvriendelijke varianten vinden. Wilt u voordat u kunstgras bestelt het liever alvast eens zien? Dan kunt u kosteloos stalen aanvragen om een goede indruk te krijgen van onze producten. 

Stalen aanvragen