Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op 038 3855424

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurPinbetaling bij levering
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Online veilig betalen

  Online veilig betalen

 • Gratis verzendingGratis verzending
 • Betalen bij onze chauffeurU kunt pinnen bij onze chauffeur
 • Bericht voor leveringSMS of mail voor levering
 • Online veilig betalenOnline veilig betalen
 • iDeal  PayPal Betaalmogelijkheden
 • Webshop keurmerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geurneutraliserende korrels gebruiken

Kunstgras is in talloze situaties goed te gebruiken. Zo kun je kunstgras gebruiken als ondergrond voor je terras, om je balkon een extra groene touch te geven of natuurlijk om lekker op te sporten. In alle gevallen kent het kunstgras een groot aantal voordelen. Nooit meer maaien, altijd groen gras; het is slechts een aantal van de vele voordelen van kunstgras. Ook als je in het bezit bent van huisdieren is kunstgras uitermate geschikt om in de tuin te leggen. Ze kunnen er zelfs hun behoefte op doen. Maar hoe krijg je het kunstgras daarna eigenlijk weer schoon? Daar zijn een paar handige manieren voor.

Huisdieren en kunstgras

Vaak wordt gedacht dat kunstgras niet geschikt is om honden, katten of andere huisdieren op te laten leven. Deze twijfels zijn echter nergens voor nodig. Kunstgras en huisdieren zijn namelijk een ideale combinatie! Huisdieren zullen het kunstgras niet kunnen beschadigen en andersom is het kunstgras ook ongevaarlijk voor huisdieren. Uiteraard kan het voorkomen dat de hond of kat zijn of haar behoefte doet op het kunstgras. Dit kan vervelend zijn, maar voor de kunstgrasmat kan het gelukkig geen kwaad. Het kunstgras zal niet verkleuren de ontlasting is eenvoudig van het gras af te spoelen. Hierdoor zullen er geen vlekken op het kunstgras achterblijven. Wanneer de hond of kat regelmatig poept of plast op het kunstgras, kunnen er na verloop van tijd wel nare geuren ontstaan. Het gebruik van een sopje doet hierbij al wonderen, maar tegenwoordig is er nog een andere optie om deze geur tegen te gaan: geurneutraliserende korrels voor kunstgras.

Hoe werken geurneutraliserende korrels voor kunstgras?

Heb je last van nare geurtjes in de tuin door de ontlasting van jouw hond of kat? Dan kunnen geurnetrauliserende korrels voor kunstgras een goede optie zijn om dit tegen te gaan. Deze korrels strooit u eenvoudig in, in uw kunstgras, waarna de korrel de ammoniak van de urine en de ontlasting van uw huisdier opvangt. Hierbij is het goed om te weten dat ammoniak de oorzaak is van de nare geuren die vaak uit urine en ontlasting kunnen ontstaan. De geurtneuraliserende korrels voor kunstgras zorgen er echter voor dat de ammoniak wordt opgepikt voordat de geur zich kan ontwikkeling. En het mooie is: je hoeft de geurneutraliserende korrels maar één keer in te strooien. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt, hoeven de korrels nooit vervangen te worden. Hou je na het instrooien toch last van de geur? Dan zijn er waarschijnlijk te weinig korrels gebruikt. In dat geval kun je extra korrels toevoegen, net zo lang tot de geur verdwijnt.

Voordelen geurnetraliserende korrels voor kunstgras

Geurneutraliserende korrels kennen een groot aantal voordelen. Het eerste en grootste voordeel moge duidelijk zijn: het neutraliseert de geur die kan onstaan door de ontlasting en urine van huisdieren. Maar de korrels kennen, naast de geurtneutraliserende werking, nóg een aantal bijkomende voordelen. Allereerst zorgen geurneutraliserende korrels in een kunstgrasmat er namelijk voor dat de vezels van het kunstgras rechtop blijven staan. De vezels worden namelijk extra ondersteund door de korrels, waardoor deze minder snel gaan liggen. Bovendien halen de geurneutraliserende korrels niet alleen ammoniak uit de ontlasting en urine van huisdieren; het neemt ook nog eens vocht op. Hierdoor hebben de korrels ook een verkoelende werking. De geurneutraliserende korrels hebben echter de beste werking wanneer deze helemaal droog zijn. Is er een flinke regenbui overheen gekomen? Geen probleem, al zal het ongeveer 48 uur duren om de korrels te laten drogen.