Kan water gemakkelijk van kunstgras afstromen?

Als je kunstgras koopt, hoef je niet bang te zijn voor grote plassen water. Water is voor kunstgras namelijk geen probleem. Het water stroomt eenvoudig weg en zal, ook na een zware regenbui, niet blijven liggen. Ook grotere hoeveelheden water, zoals uit een zwembad of een emmer, zijn geen probleem. Dit alles heeft te maken met de manier waarop de rug van het kunstgras is opgebouwd, waardoor kunstgras waterdoorlatend is.

Is de kunstgras ondergrond waterdoorlatend?

Op sommige plekken is het kunstgras wat minder waterdoorlatend dan normaal gesproken de bedoeling is. Dit heeft vaak te maken met ondergrond waar het kunstgras op geplaatst wordt. Op deze plekken wordt het water minder goed afgevoerd. Zo is het bijvoorbeeld onverstandig om het kunstgras rechtstreeks op zwarte grond te plaatsen, omdat het water dan minder snel afgevoerd wordt. Heeft u kunstgras dat niet of minder waterdoorlatend is? Dan is het aan te raden drainagematten onder het kunstgras aan te brengen, om de afwatering te bevorderen. Deze drainagematten zijn ook te gebruiken op hardere ondergronden, zoals uw kunstgras balkon of kunstgras dakterras. Ook hier zorgen de matten ervoor dat het water op de juiste manier wordt afgevoerd.

Waardoor is kunstgras waterdoorlatend?

Het feit dat kunstgras waterdoorlatend is, komt door de rug van het kunstgras. De rug van het kunstgras is namelijk voorzien van een grote hoeveelheid piepkleine gaatjes. Deze gaatjes zijn precies groot genoeg om er water doorheen te laten stromen, wat ervoor zorgt dat het kunstgras waterdoorlatend is. Gemiddeld zorgt de waterdoorlatendheid van kunstgras ervoor dat er per vierkante meter ruim 50 liter water per minuut doorstroomt. Dit zorgt ervoor dat water, mits het kunstgras goed is aangelegd, zelfs bij hevige regen eenvoudig wegloopt.

 

Ga terug naar veel gestelde vragen >>