Hoe wordt kunstgras vastgelegd?

Hoe wordt kunstgras vastgelegd?

Het leggen van kunstgras doet u in de meeste gevallen eenvoudig zelf. Een aantal dingen is hierbij belangrijk om rekening mee te houden. Zo moet u natuurlijk denken aan het formaat van het kunstgras, de ondergrond waar de mat op komt te liggen, maar ook aan het juist vastleggen van het kunstgras. Maar hoe wordt kunstgras eigenlijk vastgelegd.

Waarom moet je kunstgras vastleggen?

Het vastleggen van kunstgras is een belangrijke klus, die nogal eens vergeten wordt. Gelukkig is kunstgras van zichzelf al vrij zwaar, afhankelijk van de vezeldichtheid, maar om risico’s te voorkomen, moet kunstgras altijd goed vastgelegd worden. Wanneer dit niet (op de juiste manier) gebeurt, bestaat de kans dat de kunstgrasmat verschuift of in ergere gevallen zelfs wegwaait. Het vastleggen van kunstgras is hierom erg belangrijk. En gelukkig hebben we daar bij Kunstgrasnet verschillende manieren voor.

Kunstgras vastleggen met kunstgras haken

Bij Kunstgrasnet hebben we verschillende kunstgras accessoires beschikbaar voor het vastleggen van kunstgras. Zo zijn onze kunstgras haken erg geschikt om uw kunstgrasmat op de juiste manier vast te leggen. Door de haken om de ongeveer 50 centimeter rond de rand van het kunstgras te plaatsen, zorgt u ervoor dat het kunstgras niet op zal waaien. En het mooie is, doordat de kunstgras haken zo goed als helemaal in het kunstgras verdwijnen, zullen deze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. De kunstgras haken zijn uiteraard vooral geschikt wanneer u kunstgras plaatst op een relatief zachte ondergrond, zoals zand. Wanneer u het kunstgras plaatst op bijvoorbeeld steen, zijn de haken niet bruikbaar, maar hier hebben we gelukkig andere oplossingen voor.

Kunstgras vastleggen met kunstgras kit

Bent u van plan om uw kunstgras te leggen op beton, steen of tegels? Ook dit is geen enkel probleem. Mits u voor een goede afwatering zorgt - eventueel met behulp van drainagematten - kan kunstgras zonder problemen op een hardere ondergrond worden gelegd. Maar dan komt het volgende: hoe leg je het kunstgras vast? Een veelgebruikte manier is het vastplakken met kunstgras kit. Door de kit onder de randen van het kunstgras te spuiten en vervolgens stevig aan te drukken, plakt u het kunstgras eenvoudig vast aan de stenen ondergrond. De kit is bovendien uitermate geschikt voor het verlijmen van kunstgrasnaden en voor extra versteviging bij intensief gebruik van het kunstgras.

Kunstgras vastleggen met kunstgras tape

Een laatste optie voor het vastleggen van kunstgras is het gebruik van kunstgras tape. De heeft ten opzichte van de andere twee technieken - de kunstgras kit en de kunstgras haken - een aantal voordelen. In vergelijking met de haken, heeft de tape als grote voordeel dat het kunstgras, net als bij de kit, ook op harde ondergronden bevestigd kan worden. Vergeleken met de kit, gaat het vastmaken met de kunstgras tape over het algemeen iets sneller. Dit komt onder andere door het feit dat de tape zeer eenvoudig en snel te bevestigen is, zonder dat u zit te knoeien met kit. De tape is bovendien bestand tegen alle weersomstandigheden. Wel dienen de tape en het kunstgras bij bevestiging droog te zijn.