Kun je kunstgras op hout leggen?

Jazeker, kunstgras valt in de meeste gevallen prima op hout te leggen. Kunstgras kan op meerdere ondergronden geplaatst worden, waar hout er één van is. Wil je dus je houten vlonder of terras bekleden met kunstgras, dan is dit - mits het op de juiste manier wordt aangelegd - geen enkel probleem. Wanneer het hout in goede staat is, hoeft dit dan ook niet worden verwijderd voordat het kunstgras wordt aangelegd.

De staat van het hout

Om voor een optimaal resultaat te zorgen, is het belangrijk dat er bij het plaatsen van kunstgras op een houten vlonder of terras voor een goede onderlaag wordt gezorgd. Hierbij is het allereerst zaak dat de staat van het hout goed wordt bekeken. Is het hout rot of in heel slechte staat? Dan kan het kunstgras beter niet op het hout wordt gelegd. In dat geval wordt aangeraden om het hout eerst volledig te verwijderen en voor een andere kunstgras ondergrond te kiezen.

Zelf kunstgras op hout leggen

Wanneer de staat wel goed genoeg is, is het tijd voor de volgende stap: het schoonmaken van het hout. Zorg er hierbij voor dat takjes, blaadjes en anders losliggend vuil goed van het hout wordt verwijderd.  Hierna is het tijd voor het plaatsen van een stabilisatiedoek. Dit doek zorgt voor een stevige ondergrond, waar bovendien geen onkruid doorheen kan komen. Ook worden eventuele oneffenheden in de houten vlonders of het terras weggewerkt door het gebruik van een stabilisatiedoek. Het kunstgras kan vervolgens op het hout worden geplaatst met behulp van onze kunstgras leginstructies.

Kunstgras op hout laten leggen

Zoals gezegd, is kunstgras met behulp van onze leginstructies in de meeste gevallen eenvoudig zelf aan te leggen. Toch kunnen er zich ook situaties voordoen waarin het plaatsen van het kunstgras een lastigere klus is. Uiteraard snappen we dat je dan misschien liever hulp inschakelt. In dat geval kun je dan ook altijd gebruikmaken van onze kunstgras aanlegservice. Onze aanlegprofessionals zorgen er dan voor dat het kunstgras op de juiste manier op het hout komt te liggen.

 

Ga terug naar veelgestelde vragen >>