Is kunstgras diervriendelijk?

Een kunstgras tuin kent een groot aantal voordelen. Zo hoef je nooit meer te sproeien, nooit meer te maaien en geniet je het hele jaar door van een groene grasmat. Maar wat als je huisdieren hebt? Is kunstgras diervriendelijk?

Kan mijn huisdier zijn behoefte doen op kunstgras?

Een van de grootste redenen waarom kunstgras diervriendelijk is, is het feit dat je jouw huisdier met een gerust hart zijn behoefte op het kunstgras kunt laten doen. Gebeurt het dus per ongeluk een keer dat jouw hond of kat zijn behoefte doet op het kunstgras? Dan ruim je dit eenvoudig op. Door de ontlasting in eerste instantie te verwijderen met een schep en de plek vervolgens schoon te maken met een sopje, zullen er geen blijvende vlekken ontstaan? Plast het huisdier op het gras? Ook dan is het aan te raden om de vlek schoon te maken met een sopje. Op deze manier zullen er geen nare geurtjes in het kunstgras blijven hangen.

De stevigheid van diervriendelijk kunstgras

Een van de grootste nadelen van een hond of kat in combinatie met natuurgras, is het graven van kuilen. Doordat ons kunstgras stevig genoeg is, zal het jouw huisdier niet lukken om het kunstgras te beschadigen. Bovendien zorgt deze stevigheid van de kunstgrasvezels ervoor dat de kans dat jouw huisdier het kunstgras opeet tot een absoluut minimum wordt beperkt. Krijgt jouw huisdier onverhoopt toch kunstgras binnen? Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met de dierenarts.

Diervriendelijk kunstgras om op te spelen

Onze verschillende soorten diervriendelijk kunstgras zijn uitermate geschikt om jouw huisdier op te laten spelen. Wanneer je in bezit bent van een tuin achter het huis, is dit natuurlijk de ideale plek om jouw huisdier heerlijk te laten spelen en rollebollen. Specifiek voor honden is kunstgras de ideale ondergrond. Zoals veel hondenbezitters waarschijnlijk wel zullen weten, leidt het spelen van een hond op natuurgras vaak tot vieze poten, veel modder en zand. Met kunstgras in de tuin is dit voorgoed verleden tijd. De hond zal nog steeds heerlijk in de tuin kunnen ravotten, met al grote voordeel dat hij vervolgens schoon naar binnen komt.

 

Ga terug naar veelgestelde vragen >>