Hoe moet ik kunstgras snijden?

Kunstgras is in de meeste gevallen eenvoudig zelf te leggen. Echter, om het kunstgras goed te laten passen, moet het vaak nog wel op de goede maat worden gesneden. Geen zorgen, kunstgras snijden doe je ook eenvoudig zelf. Maar op welke manier doe je dit eigenlijk het best? En wat heb je hiervoor nodig?

Wat heb ik nodig voor het snijden van kunstgras?

Voor het snijden van kunstgras heb je een aantal benodigdheden nodig. Allereerst is een goed mes om mee te snijden natuurlijk van groot belang. Kunstgras snijden doe je het best met ons speciaal ontworpen kunstgrasmes. Dit mes, inclusief twee haakmessen, zorgt ervoor dat het kunstgras op een nette en eenvoudige manier gesneden kan worden. Om dit helemaal netjes te doen, is het bovendien om een rolmaat, een potlood of stift en een lange lat bij de hand te hebben.

Meten en aftekenen van het juiste formaat

Voordat je begint aan het snijden van het kunstgras, is het belangrijk om eerst het juiste formaat af te tekenen. Iedere situatie is anders bij het leggen van kunstgras. Ga je het kunstgras bijvoorbeeld in een rechthoekig oppervlak leggen of juist in specialere vorm? Het is goed om hier van tevoren goed over na te denken, zodat je tijdens het snijden van het kunstgras niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wanneer je het te bekleden oppervlak hebt opgemeten met de rolmaat, kun je het benodigde formaat, eventueel met een lange lat, uittekenen op het kunstgras. Belangrijk: doe dit op de zwarte kant (de rug) van het kunstgras. Het is handig om dit in de lengte van de rug te doen, omdat je dan netjes langs de vezelbanen van het kunstgras kunt snijden.

Het snijden van het kunstgras

Wanneer je het juiste formaat op de rug van het kunstgras hebt afgetekend, is het tijd om het kunstgras te snijden. Om schade aan het kunstgras zelf te voorkomen, is het belangrijk dat je in de rug van het kunstgras snijdt. Het is vervolgens zaak om langs de vezelbanen van het kunstgras te snijden. Het snijden met het kunstgrasmes doet het beste door het mes een klein beetje schuin te houden. Op deze manier komt u het makkelijkst door het kunstgras heen. Verder is het vooral van groot belang om gedurende het snijden van het kunstgras voortdurend nauwkeurig te werk te gaan, want bij het snijden van kunstgras krijg je simpelweg geen tweede kans.

Ga terug naar veelgestelde vragen >>