Kunstgras in de winter: op deze dingen moet je letten

In de winter is kunstgras in de tuin een prima aanvulling op uw tuin of balkon. Zo blijft het altijd mooi en groen en zal het geen modderpoel worden als het een keer te veel heeft geregend. Toch zijn er ook voor kunstgras enkele weersomstandigheden waar u rekening mee moet houden. We zetten enkele zaken op een rij waar u in de winter zoal op moet letten.

Kunstgras onderhoud in de winter

Kunstgras hoeft in de winter geen speciaal onderhoud te krijgen. Het is vorstbestendig en kan ook prima tegen bijvoorbeeld sneeuw en regen. Sneeuw kunt u gewoon laten liggen en als het smelt kan het kunstgras de waterafvoer goed aan, mits de drainage goed is aangelegd. Let wel op als het kunstgras bevroren is: doordat de vezels tijdens bevriezing harder worden bestaat er de kans dat ze afbreken bij plotselinge zware belasting. Gebruik een plastic schep en geen metalen om sneeuw van het veld te scheppen.

Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras op het balkon, of kunstgras op het dakterras kan in elk jaargetijde gelegd worden. Wel is het zo dat het leggen van kunstgras in de winter meer uitdagingen met zich mee kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan een harde grond wanneer het gevroren heeft waardoor afgraven of egaal maken van de ondergrond lastig is. Daarbij kan het kunstgrastapijt in de kou stug worden waardoor precies snijden lastiger is. Ook een zeer natte grond kan het leggen bemoeilijken. Als u zelf kunstgras legt doet u er goed aan om rekening te houden met het weer voor een optimaal resultaat. Natuurlijk kunt u ook in elk jaargetijde kunstgras laten aanleggen door professionals: vraag gerust naar de mogelijkheden.

En verder…

Vergeet niet om ook in de winter af en toe bladeren van het veld af te bezemen, net als in de herfst. Zo voorkomt u dat er een laag bladeren onder een sneeuwlaag ligt of dat deze bevriest, waarna deze moeilijker te verwijderen is. Op deze manier hoeft u als de lente aanbreekt maar weinig te doen om van de eerste zonnestralen te genieten op een piekfijn gazon.

Zoals u ziet is ook in de winter kunstgras een onderhoudsarm product waar u veel plezier aan hebt. Het kan tegen alle weertypen en zal altijd mooi van kleur blijven. Zo houdt u het hele jaar door een prachtig groen gazon.

Terug naar overzicht >>

Delen: