Ideeën voor jouw kleine tuin of balkon!

Of je nou een enorme tuin, een kleine tuin of balkon hebt; je kunt er altijd een gezellige plek van maken. We merken alleen dat mensen vaak niet goed weten hoe ze hun kleine tuin of balkon moeten inrichten. Daarom geven we in deze blog tips en inspiratie om van jouw kleine tuin of balkon een heerlijke en gezellige plek te maken!

Tuin inspiratie voor een loungehoek

Zit jij als de eerste zonnestralen schijnen het liefst meteen in je tuin of op je balkon? Zorg dan voor een goede plek om te loungen. Ook al is je tuin of balkon erg klein, er is altijd wel een plekje voor een kleine loungebank of een lekkere zitstoel. Misschien is een bistroset een goede optie voor je. Dit is een kleine tuinset dat je makkelijk kunt opklappen. Leg er een aantal leuke en zachte kussens op en het loungen kan beginnen! Komt er visite langs en kun jij buiten onvoldoende zitplaatsen creëren? Maak je tuin of balkon dan leeg en leg er een matras in met genoeg kussens. Wat ook een optie is om je woonkamer samen te trekken met buiten. Dit kun je doen door de ramen of deuren wijd open te zetten om zo een verlenging van je tuin of balkon te creëren. Zo kan iedereen een beetje van buiten genieten!

Zorg voor kleur in je tuin of op balkon

Voor extra gezelligheid raden wij je aan om kleur toe te voegen. Dit kun je doen door verschillende potten met kleurrijke bloemen en planten te plaatsen. Om het speels te maken kun je deze potten op verschillende niveaus zetten, zoals op een klein tafeltje of op verschillende planken die tegen de muur hangen. Naast potten met bloemen en planten, kun je ook met andere accessoires kleur toevoegen aan je tuin of balkon. Denk aan kaarsen, kussens en lampjes. Wil jij het rustig houden in je kleine tuin of op je balkon? Kies dan één kleur die als basis dient voor de accessoires. Dit zorgt voor rust en eenheid.

Hangende tuinen

Hangend tuinieren, ofwel verticaal tuinieren, wordt steeds vaker gedaan. Dit is een perfecte optie als je een kleine tuin of balkon hebt en toch van tuinieren houdt. De woorden verklappen al wat deze vorm van tuinieren inhoudt; je tuin bevindt zich niet op de grond, maar aan de muur. Deze hangende tuinen zijn geschikt voor bloemen en planten, maar je kunt ook een moestuin op deze manier creëren. Denk aan potten met basilicum-, munt- en aardbeienplantjes.

Kunstgras op het balkon of in je tuin?

Een andere manier om meer groen aan je tuin of balkon toe te voegen is het aanleggen van kunstgras. Ja, je hoort het goed, stenen op je balkon als ondergrond is dus echt niet de enige optie. Kunstgras kan prima worden gelegd op kleinere oppervlakten! Met kunstgras in je tuin of kunstgras op je balkon zorg je voor jouw eigen groene oase. En wist je dat je ook met kunstgras hangend kunt tuinieren? Monteer kunstgras voor jouw dakterras aan de muur en maak een volledig groene muur of een kunstgras mozaïek voor een speels effect! Doordat kunstgras flexibel is, kan het eenvoudig in elke vorm gesneden kan worden. Bekijk hier welke soorten kunstgras geschikt zijn voor op een balkon!

Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden van kunstgras in je kleine tuin of op je balkon? Wij denken graag met je mee! Neem gerust contact met ons op.

Kunstgras op een balkon